Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις ΗΠΑ. Εννιά αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δύο άτομα, μία γυναίκα κι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, σκοτώθηκαν σε ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πέντε αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο έχοντας δεχθεί πυρά. Ένας εξ αυτών ήταν σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο φέρεται να έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο, δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας του Φοίνιξ, Τζέρι Ουίλιαμς, σε συνέντευξη Τύπου.

Η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς σε σπίτι κοντά στην 51η Λεωφόρο και την οδό Lower Buckeye. Ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς από τον φερόμενο ως δράστη καθώς προσέγγιζε το σπίτι, σύμφωνα με την Ουίλιαμς. Τα τοπικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο άνδρας πυροβόλησε πολλές φορές και πως έστησε ενέδρα στους αστυνομικούς που πήγαν να ερευνήσουν το περιστατικό.

«Υπήρχε ένα μωρό στο σπίτι, το οποίο κάποια στιγμή το έβαλαν σε ένα καρότσι και το άφησαν έξω. Καθώς οι αστυνομικοί πήγαν να απομακρύνουν με ασφάλεια το μωρό, ο δράστης άρχισε ξανά να πυροβολεί, τραυματίζοντας άλλους τέσσερις αστυνομικούς», είπε η Ουίλιαμς, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τότε τα πυρά.

Μία γυναίκα βρέθηκε τραυματισμένη μέσα στο σπίτι και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Ο ένοπλος είχε ταμπουρωθεί μέσα στο σπίτι για αρκετές ώρες. Όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι γύρω στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) βρήκαν τον άνδρα νεκρό, όπως μετέδωσαν τα αμερικάνικα ΜΜΕ.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να ήταν πρώην σύντροφος της άτυχης γυναίκας, με την οποία είχε αποκτήσει ένα παιδί, πιθανότατα το μωρό που ενεπλάκη στο περιστατικό. Δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει και το κίνητρό του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η Ουίλιαμς χαρακτήρισε το επεισόδιο «παράλογο» στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Δεν χρειαζόταν να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως εξακολουθεί να συμβαίνει ξανά και ξανά», ανέφερε η αρχηγός της αστυνομίας του Φοίνιξ.