Μια επιδρομή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία νωρίς την Πέμπτη (2/3) είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το AP.

«Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, εξουδετερώσαμε από το πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi – τον ηγέτη του ISIS», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι όλοι οι Αμερικανοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση επέστρεψαν με ασφάλεια.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως η επιδρομή που πραγματοποίησαν στη βορειοδυτική Συρία ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας έθεσε στο στόχαστρο τον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και πρόσθεσε ότι θα κάνει αργότερα δηλώσεις για την επιχείρηση, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιχείρηση στρατού ΗΠΑ στη Συρία

Την είδηση ότι ο ηγέτης του ISIS είναι νεκρός μεταδίδει και το Aamaj News, δημοσιεύοντας στο Twitter φωτογραφία.

Από το 2019 ηγέτης του ISIS

Τον Οκτώβριο του 2019, η ισλαμιστική ομάδα ανακοίνωνε ότι ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι (Ibrahim al-Quraishi) ορίστηκε νέος ηγέτης του ISIS, μετά τον θάνατο του τότε ηγέτη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη Συρία.

Μάλιστα τότε το Ισλαμικό Κράτος είχε υποσχεθεί εκδίκηση για τον θάνατο του αρχηγού του. «Ω, μουσουλμάνοι, ω, μουτζαχεντίν, στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους (…), κλαίμε για τον διοικητή των πιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι», αναφερόταν στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.