Μία τετράχρονη σκιέρ που κερδίζει τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις της και θα τη ζήλευαν ακόμη και μεγάλοι πρωταθλητές του σκι, αλλά και ένα ρομπότ που σερβίρει παγωτό στους προσκαλεσμένους των Ολυμπιακών Αγώνων στο Κέντρο Τύπου «κλέβουν» την παράσταση στην Κίνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega είναι μόλις τεσσάρων ετών. Η Ζανγκ Γιξίν είναι λες και γεννήθηκε με πέδιλα του σκι στα πόδια, λες και πρώτα έμαθε να κάνει σλάλομ και μετά να περπατάει.

Η Ντούο Ντούο όπως είναι το χαιδευτικό της, γεννήθηκε στη βορειοανατολική Κίνα και σε ηλικία δύο ετών άρχισε να κάνει πατινάζ και λίγους μήνες μετά κέρδισε ένα διαγωνισμό για νέους στην επαρχία της.

Μιλάμε για παιδί- θαύμα, οι εικόνες το αποδεικνύουν από μόνες τους και να σκεφτεί κανείς ότι ελεύθερο σκι έμαθε πριν από λίγες ημέρες. Όπως λέει ο πατέρας της, τα επιτεύγματα της κόρης του στο εν λόγω άθλημα είναι μοναδικά.

«Επειδή η Duoduo είναι καλή στα πατίνια έμαθε πολύ γρήγορα το σκι. Μετά από τρεις ώρες εκμάθησης κατέβηκε μόνη της τη μεγάλη πλαγιά».

Ο πατέρας της Duoduo ελπίζει ότι θα μπορέσει κάποια μέρα να εκπροσωπήσει την Κίνα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και να κερδίσει μετάλλια για τη χώρα της.

Παγωτατζής… ρομπότ

Οι πρώτοι επισκέπτες του Κέντρου Τύπου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ανακάλυψαν με χαρά ότι το παγωτό τους σερβίρεται από ρομπότ.

Πρώτα πηγαίνεις στο ταμείο και πληρώνεις, σαρώνεις τον κωδικό QR της απόδειξης και αυτόματα το ρομπότ πιάνει δουλειά.

Έχεις την επιλογή της απλής βανίλιας με την προσθήκη επικαλύψεων από μπισκότα ή κομματάκια σοκολάτας και σιρόπια με διάφορες γεύσεις, ενώ μία πινακίδα στο μηχάνημα επισημαίνει τους κινδύνους της κατανάλωσης παγωτού μέσα στο καταχείμωνο.