Συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι άφησαν να διαρρεύσει απόψε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης έχει σκοπό να προσφύγει κατά της απόφασης του περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, να αναβάλει την επιστροφή των μαθητών δημοτικών και γυμνασίων στα θρανία, για το τέλος του μηνός.

Εκτός θεαματικών εκπλήξεων, λοιπόν, τα σχολεία, σε όλη τη χώρα (με μόνη εξαίρεση, ίσως, την περιοχή της Νάπολης) θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, έστω και αν πολλοί λυκειάρχες τονίζουν ότι λόγω των κρουσμάτων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να επιλεγεί σχεδόν αμέσως η εξ αποστάσεως διδασκαλία, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σχολείο κορονοϊός

Η πλευρά Ντε Λούκα

Νωρίτερα σήμερα, ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, σε μήνυμά του μέσω Facebook ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα σχολεία στην Καμπανία δεν πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα (όπως στην υπόλοιπη Ιταλία) αλλά στο τέλος του μηνός.

«Εκτιμώ ότι δεν θα ανοίξουμε τη Δευτέρα. Εργαζόμαστε με στόχο τη μετάθεση της ημερομηνίας επιστροφής των παιδιών στα θρανία των δημοτικών και των γυμνασίων για το τέλος του μηνός. Δεν υπάρχουν οι βασικές συνθήκες ασφαλείας για να τα ανοίξουμε τώρα, η κατάσταση είναι οριακή», δήλωσε ο Ντε Λούκα.

«Ζητώ από τους παιδίατρους και τις οικογένειες των παιδιών να μην αναπαυθούν τις ημέρες αυτές, αλλά να δοθεί νέα ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία των παιδιών ηλικίας 5 με 11 ετών. Πρέπει να γίνει επιπλέον προσπάθεια διότι μόνον το 10% των παιδιών αυτής της ηλικίας έχει εμβολιαστεί» για τον κορονοϊό έως τώρα, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, τέλος, τόνισε ότι η απόφασή του αυτή ελήφθη έπειτα από πολλές σχετικές εκκλήσεις δημάρχων και διευθυντών σχολείων της περιφέρειάς του.