Στη σύλληψη 3.811 ατόμων προχώρησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας του Καζακστάν για τις ταραχές που ξέσπασαν στη χώρα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά την ίδια πηγή, 26 συμμετέχοντες στα επεισόδια σκοτώθηκαν κι άλλοι 26 τραυματίστηκαν, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο TASS.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως 10 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας τραυματίστηκαν στη διάρκεια των ταραχών, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Khabar-24. Ορισμένοι εξ αυτών τραυματίστηκαν από πυρά, σημείωσε ο ίδιος.

Σύλληψη πολίτη στο Καζακστάν

Συλλαμβάνουν οποιονδήποτε κινείται «ύποπτα» γύρω από το αεροδρόμιο του Αλμάτι

Aνταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου TASS μετέδωσε, εξάλλου, πως το αεροδρόμιο στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν παραμένει κλειστό, καθώς και ότι φυλάσσεται από στρατιώτες και αστυνομικούς – οι τελευταίοι συλλαμβάνουν οποιονδήποτε τους φανεί ύποπτος.

Η κίνηση γύρω από το αεροδρόμιο είναι μεγάλη, όμως οι αστυνομικοί σταματούν και ελέγχουν όλα τα οχήματα. Ο δημοσιογράφος είπε, ακόμη, ότι είδε να συλλαμβάνονται τέσσερις «ύποπτοι» και να μεταφέρονται σε ένα μικρό λεωφορείο, με τα χέρια τους δεμένα στον σβέρκο.

Βλαντίμιρ Πούτιν

Συνομιλίες Πούτιν – Τοκάγεφ

Νωρίτερα σήμερα, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαμίντιρ Πούτιν συζήτησε για την κατάσταση στο Καζακστάν σε αρκετά τηλεφωνήματα που είχε με τον Καζάκο ομόλογό του Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ.

Ο Πούτιν μίλησε επίσης με τους ηγέτες άλλων χωρών του Οργανισμού της Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας (ΟΣΣΑ), χθες και σήμερα, Παρασκευή, μετέδωσαν τα πρακτορεία επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.