Φωτογραφίες που αποτυπώνουν γλαφυρά τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες από τη μία άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν ανθρώπους.

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο την τελευταία εβδομάδα.

Βερολίνο, Γερμανία: Μπαρ και κλαμπ στη μάχη για καθολικό εμβολιασμό

Εμβολιασμός για τον κορονοϊό σε μπαρ

Ένας γιατρός κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε έναν άνδρα, καθώς άλλοι κάνουν ουρά για τον εμβολιασμό τους μέσα στο Sage Beach Bar and Restaurant στο Βερολίνο. Η Clubcommission Berlin, μια ένωση που προστατεύει και υποστηρίζει την κουλτούρα των κλαμπ του Βερολίνου, ξεκίνησε μια εκστρατεία εμβολιασμού που πραγματοποιείται σε πολλά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια της γερμανικής πρωτεύουσας.

Σαν Χοσέ, ΗΠΑ: Από την ελίτ της silicon Valley στο ναδίρ

Ένοχη η Ελίζαμπεθ Χολμς για το σκάνδαλο Theranos

Η Ελίζαμπεθ Χολμς παρηγορείται από τον σύντροφό της, Μπίλι Έβανς, αφού αποχώρησε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο μετά την καταδικαστική για κείνη ετυμηγορία στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Η Χολμς καταδικάστηκε για απάτη επειδή μετέτρεψε τη νεοφυή εταιρεία Theranos για τις εξετάσεις αίματος της σε μια περίπλοκη απάτη που εξαπάτησε δισεκατομμυριούχους και άλλους επενδυτές να στηρίξουν μια φαινομενικά επαναστατική εταιρεία της οποίας η ιατρική τεχνολογία δεν λειτούργησε ποτέ όπως είχε υποσχεθεί.

Τρέντο, Ιταλία: Η γραμμή του τερματισμού και η λύτρωση

Σκιέρ που έχου συγκρουστεί

Σε οποιονδήποτε αγώνα ταχύτητας ή αντοχής η γραμμή του τερματισμού φαντάζει σαν λύτρωση. Κάπως έτσι πρέπει να νιώθουν οι συμμετέχουσες που αναρρώνουν στη γραμμή τερματισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα 10 χιλιομέτρων στο Tour de Ski στο Val di Fiemme, στο Τρέντο της Ιταλίας.

Λίμα, Περού: Ηλιοθεραπεία με αποστάσεις

Παραλία με περιοριστικά μέτρα

Ήταν βέβαιο ότι θα το ζούσαμε και αυτό στα χρόνια του κορονοϊού. Έφτασε η στιγμή λοιπόν που θα βλέπαμε περιοριστικά μέτρα και στις παραλίες. Οι επισκέπτες της παραλίας μπορούν να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά μέσα στον οριοθετημένο χώρο που έχουν ορίσει οι αρχές ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κολοράντο, ΗΠΑ: Στις 2 Ιανουαρίου φωτιές, στις 5Ιανουαρίου χιόνια

Καμμένο αυτοκίνητο στα χιόνια

Το χιόνι καλύπτει τα καμένα υπολείμματα ενός αυτοκινήτου μετά από πυρκαγιές που κατέστρεψαν την περιοχή την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2022, στο Σουπίριορ του Κολοράντο. Οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν τι πυροδότησε μια τεράστια πυρκαγιά σε μια περιοχή κοντά στο Ντένβερ που έκαψε ολοσχερώς γειτονιές και κατέστρεψε σχεδόν 1.000 σπίτια και άλλα κτίρια.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Βουτιές για τολμηρούς

Κολυμβήτρια σε παγωμένα νερά

Λένε ότι το μπάνιο στα παγωμένα νερά είναι ευεργετικό για τον οργανισμό. Δεν ξέρουμε αν είναι ευεργετικό αλλά σίγουρα είναι για τολμηρούς. Όπως η κυρία που βούτηξε σε μία τρύπα πάγου στην Αγία Πετρούπολη στους -7 βαθμούς Κελσίου.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Ένας χρόνος από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ένας χρόνος από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στο Statuary Hall, για την συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή στο Καπιτώλιο, που υποκινήθηκε από υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ήταν την 6η Ιανουρίου εμφανή παντού στο κτίριο, από τις ασπίδες των αστυνομικών που βρίσκονται έτοιμες για χρήση κοντά στις πόρτες ως τις πύλες ανίχνευσης μετάλλων έξω από την αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Βελιγράδι, Σερβία: Θρίλερ με τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία

Διαδηλωτές υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Σερβία

Υποστηρικτές του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Σερβία, συγκεντρώθηκαν στο Βελιγράδι μετά την ακύρωση της βίζας του στην Αυστραλία. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό του τενίστα από το Australian Open, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και η ιατρική δήλωση εξαίρεσης που εξασφάλισε δεν έγινε δεκτή από τις Αρχές της Αυστραλίας. Έκτοτε υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του «Νόλε», ο οποίος κατέθεσε έφεση κατά της ακύρωσης της βίζας του, η οποία θα εκδικαστεί τη Δευτέρα.

Αλμάτι, Καζακστάν: Χάος και καταστολή για την αύξηση των καυσίμων

Βίαιες συγκρούσεις στο Καζακστάν

Το Καζακστάν συγκλονίστηκε από βίαιες ταραχές που ξέσπασαν εξαιτίας της αύξησης στην τιμή των καυσίμων. Εδώ ένας άνδρας φωτογραφίζει τα παράθυρα σε ένα κατεστραμένο κιόσκι της αστυνομίας από διαδηλωτές στο Αλμάτι. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τον διπλασιασμό των τιμών και ήρθαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν ενώ πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Αθήνα, Ελλάδα: Στη σκιά της Όμικρον γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια

Εορτασμός των Θεοφανίων στην Αθήνα

Στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον εορτάστηκαν τα φετινά Θεοφάνια. Παρά τα αυξημένα μέτρα για τον κορονοϊό και τις συστάσεις των ειδικών, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις όπου ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε με λαμπρότητα, όπως στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αρκετοί «γενναίοι» βούτηξαν για τον Σταυρό.

Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν: Ελεημοσύνη μέσα στη βροχή

Ζητιάνος στο Πακιστάν

Στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν ένας άνδρας τυλιγμένος με πλαστικό για να προστατευτεί από τη βροχή, ζητάει ελεημοσύνη. Δίπλα του διακρίνεται ακόμα ένας άνδρας, στη χώρα όπου μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εξακολουθεί το 2022 να ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.