Ένα βίντεο – σοκ βλέπει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο εικονίζεται ένας άντρας να κρατά στα χέρια του μία βαλλίστρα, απειλώντας να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ. Τις εικόνες εξασφάλισε η βρετανική εφημερίδα Sun και δημοσιεύτηκαν μετά τη σύλληψη ενός 19χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στον φράχτη του παλατιού του Ουίνδσορ.

Ο άντρας με την κουκούλα και τη βαλλίστρα στα χέρια του εξαπολύει απειλές κατά της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Jaswant Singh Chail ανάρτησε το βίντεο στο Snapchat την ημέρα των Χριστουγέννων, 24 λεπτά προτού ένας άντρας συλληφθεί από την αστυνομία σε χώρο του Ουίνδσορ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Γνωστός στους φίλους του ως Jas, ο άντρας έχει επεξεργαστεί το βίντεο ώστε να μην ακούγεται η πραγματική φωνή του, ενώ φορά κουκούλα και μάσκα, μια εμφάνιση που πιστεύεται ότι έχει εμπνευστεί από το Star Wars, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Λυπάμαι. Λυπάμαι για ό,τι έχω κάνει και ό,τι θα κάνω. Θα προσπαθήσω να δολοφονήσω τη βασίλισσα Ελισάβετ. Είναι μια εκδίκηση για όσους πέθαναν το 1919 στη σφαγή Jallianwala Bagh (σ.σ. ένα από τα πιο αιματηρά επεισόδια στην αποικιοκρατούμενη Ινδία, μια σφαγή αόπλων πολιτών το 1919 στην πόλη Αμριτσάρ).

Είναι επίσης εκδίκηση για εκείνους που σκοτώθηκαν, εξευτελίστηκαν και έζησαν διακρίσεις λόγω της φυλής τους. Είμαι Ινδός σιχ. Το όνομά μου ήταν Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι Darth Jones».

Μαζί με το παραπάνω βίντεο, ένα μήνυμα εστάλη επίσης στο Snapchat, στο οποίο έλεγε: «ζητώ συγγνώμη σε όλους όσους αδίκησα ή είπα ψέματα. Αν έχετε λάβει αυτό το μήνυμα τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Παρακαλώ μοιραστείτε το μήνυμα με όποιον μπορείτε και στείλτε το σε όσους ενδιαφέρονται».

Σημειώνεται πως ένας νεαρός άνδρας, οπλισμένος με βαλλίστρα, συνελήφθη όταν επιχείρησε να εισβάλει στο Κάστρο του Ουίνδσορ και στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση αφού υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 19χρονος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, συνελήφθη λίγα λεπτά από τη στιγμή που πέρασε στο κτήμα του Κάστρου, όπου βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ για να περάσει τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα. Δεν πρόλαβε, κατά τις αρχές, να μπει σε κάποιο κτίριο.