Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει… ξεπεράσει ακόμη τον «εφιάλτη» που ζούσε αυτές τις ημέρες ως πρώτος κάτοικος του Λευκού Οίκου, με τον Τύπο να μην χαρίζεται στην κριτική του για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της συζύγου του και τότε πρώτης κυρίας Μελάνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Businessinsider σε μια ομιλία του στην First Baptist Church στο Ντάλας, ο πρώην πρόεδρος θυμήθηκε εκ των υστέρων να… ζητήσει τον λόγο από τα ΜΜΕ που στοχοποιούσαν κάθε χρόνο το γούστο της συζύγου του στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Λευκού Οίκου.

«Πρέπει να ξεκινήσω εύχομαι σε όλους πολύ, πολύ καλά Χριστούγεννα», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Συνέχισε θέλοντας να μιλήσει για το γεγονός ότι η Μελάνια ήταν μια πρώην πρώτη κυρία «αγαπημένη από όλους», αλλά κατέληξε να παραπονιέται ότι δεν έτυχε δίκαιης αντιμετώπισης από τον Τύπο.

«Είχε την δυνατότητα να δημιουργεί την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση», είπε ο Τραμπ. «Και θυμάμαι ότι έφτιαξε αυτά τα υπέροχα κόκκινα δέντρα, και τα μέσα ενημέρωσης είπαν, “Ω, αυτό είναι τρομερό”. Είπα, «Αγάπη μου, την επόμενη φορά, δοκίμασε το λευκό».

«Έφτιαξε υπέροχα – θυμηθείτε, τα πιο όμορφα που έχετε δει ποτέ – λευκά δέντρα. Και είπαν, “Ω, αυτό είναι τρομερό”. Είπα, την επόμενη φορά, “Ας το κάνουμε πιο παραδοσιακό. Ας πάμε με πράσινο”, είπε ο Τραμπ.

«Πήγαμε με όμορφα πράσινα δέντρα και μου είπαν: “Γιατί δεν τα κάνεις λευκά όπως παλιά;” Αλλά θα σας πω κάτι, την αγαπούν παντού, έχει τρομερή καρδιά και λέει γεια», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Για την ιστορία και την υπενθύμιση αυτής το 2017, η Μελάνια Τραμπ αντικατέστησε τα παραδοσιακά έλατα με λευκά κλαδιά, κίνηση που προκάλεσε την κριτική και τα καυστικά σχόλια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Τον επόμενο χρόνο εγκατέστησε στον Λευκό Οίκο κόκκινα, καλυμμένα με κράνμπερι δέντρα, τα οποία χλευάστηκαν επειδή έμοιαζαν να είναι γεμάτα αίματα.

Το 2020, ο ενθουσιασμός της Μελάνια για τα Χριστούγεννα αμφισβητήθηκε όταν εμφανίστηκε μια ηχητική ηχογράφηση με παράπονα για τη διακόσμηση του Λευκού Οίκου για τις γιορτές. Η συνομιλία ήταν από τη χρονιά 2018, τότε καταγράφηκε και διέρρευσε από τη φίλη της πρώτης κυρίας, Stephanie Winston Wolkoff.

«Ξεπατώνομαι για να φέρω εις πέρας όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα πράγματα που ξέρεις ότι πρέπει να γίνουν στον Λευκό Οίκο, ποιος δίνει δεκάρα για όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα και τη διακόσμηση;» ακούγεται να λέει στις κασέτες που διέρρευσαν. «Αλλά πρέπει να το κάνω, σωστά; Σωστά;»

«Εντάξει, και το κάνω, και λέω ότι δουλεύω για τα Χριστούγεννα και σχεδιάζω τα Χριστούγεννα, και βγαίνουν και μου λένε “Α, τι γίνεται με τα παιδιά που χωρίστηκαν;” Κάντε μου τη χάρη», είπε, αναφερόμενη σε μια αμφιλεγόμενη επίσκεψη που έκανε στα σύνορα για να επισκεφτεί παιδιά που είχαν χωριστεί από τους γονείς τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, φόρεσε ένα σακάκι που έγραφε «Δεν με νοιάζει πραγματικά. Εσένα;»

Ξέχωρα τώρα από τα παραπάνω, ο πρώην πρόεδρος ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Αμερικανοί μπορούν να ευχηθούν ο ένας στον άλλο «καλά Χριστούγεννα» μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος πάλεψε με τους «τρελούς» που ήθελαν να ακυρώσουν τον χαιρετισμό.