Ένας από τους πιο δυνατούς άνδρες της Μεγάλης Βρετανίας, ο Τζον Έβανς, βρίσκεται σε… αποστολή να φτάσει στα 100 παγκόσμια ρεκόρ προτού συμπληρώσει τα 75α γενέθλιά του τον επόμενο Μάρτιο, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Για το 99ο και προτελευταίο τρικ του αποφάσισε να ισορροπήσει μια μεγάλη καμινάδα στο κεφάλι του. Κάνει τις προπονήσεις του στην αυλή του σπιτιού του ντυμένος Άγιος Βασίλης. Στο παρελθόν, ο Έβανς έχει ισορροπήσει στο κεφάλι του τούβλα, κιβώτια γάλακτος, ακόμη και αυτοκίνητα.

«Έχω ένα μάτι, είμαι διαβητικός, έχω άσθμα, έχω στηθάγχη και μετά από όλα αυτά, έχω 98 παγκόσμια ρεκόρ», είπε ο Έβανς στο Reuters.

«Αυτή (η καμινάδα)… θα είναι ελπίζω το 99ο παγκόσμιο ρεκόρ μου και μετά όταν θα φτάσουν τα 75α γενέθλιά μου, θα φτιάξω μια μεγάλη κορώνα πέντε πόδια επί πέντε πόδια (1,52 μ. επί 1,52 μ.) και θα επιχειρήσω να την ισορροπήσω στο κεφάλι μου και θα είναι το 100ό παγκόσμιο ρεκόρ μου», συμπλήρωσε.

Ο Έβανς, που ζει στο Ντέρμπισαϊρ της κεντρικής Αγγλίας, ανακάλυψε το ταλέντο του ως έφηβος δουλεύοντας σε εργοτάξια. «Ήμουν περίπου 17, 18 χρονών. Συνήθιζα να κουβαλάω τούβλα στο κεφάλι μου σε μια σανίδα… παίρνοντας 24 τούβλα στο κεφάλι μου μέχρι τις σκάλες», ανέφερε.

«Όταν ήμουν περίπου 42 ετών, μου ζήτησαν να κάνω κάποιο είδος φιλανθρωπικής εκδήλωσης… Ισορροπούσα μερικά τούβλα στο κεφάλι μου και είχε τεράστια απήχηση», πρόσθεσε.

Έκτοτε, ο Έβανς έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ισορροπώντας βαρέλια νερού, μπίρες, ψυγεία, μηχανές και πολλά άλλα, μα το κορυφαίο επίτευγμά του ήταν όταν σήκωσε στο κεφάλι του ένα αυτοκίνητο Mini Cooper, από το οποίο είχαν αφαιρεθεί ορισμένα κομμάτια για να γίνει πιο ελαφρύ.

«Το κόλπο με το Mini έχει κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο. Έχω κάνει το Mini στο Χόλιγουντ, το έχω κάνει στην Κίνα, το έχω κάνει στο Παρίσι», είπε, κατέχοντας πιστοποιητικό ρεκόρ Γκίνες για την ισορρόπηση του αυτοκινήτου στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπή στη Γαλλία.

«Ζύγιζε 162 κιλά και κατάφερα να το ισορροπήσω… για 20 δευτερόλεπτα στο κεφάλι μου… αν αυτό είχε πάει στραβά, θα με είχε σκοτώσει», αποκάλυψε.

Ο Έβανς, τα επιτεύγματα του οποίου έχουν αναγνωριστεί από τα Guinness World Records και τη Record Holders Republic, έχει συγκεντρώσει παραπάνω από 300.000 δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω των πράξεών του.