Σε μια νέα περίεργη κίνηση, όπως συνηθίζει, προέβη το Σάββατο ο εκκεντρικός διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στην οποία ρωτά τα 62,5 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter εάν πρέπει να πουλήσει ποσοστό 10% των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

“Πολύς λόγος γίνεται τελευταία ότι τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη αποτελούν μέσο φοροδιαφυγής, οπότε προτείνω να πουλήσω το 10% του ποσοστού μου στην Tesla”, έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρήσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης όποιο κι αν είναι αυτό.

Η κίνηση αυτή του Μασκ έρχεται μετά την πρόταση του Κογκρέσου των ΗΠΑ να φορολογηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δισεκατομμυριούχων για να χρηματοδοτηθεί η κοινωνική ατζέντα και οι δράσεις για την κλιματική αλλαγή που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Μασκ είναι, άλλωστε, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ιδιοκτήτης πολλών φουτουριστικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των SpaceX και Neuralink. Στο παρελθόν είχε επικρίνει την πρόταση φορολόγησης των πλουσίων, και πάλι μέσω Twitter.

Στην ανάρτησή του, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε: “Σημείωση, δεν λαμβάνω μισθό ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος προσωπικά για να πληρώσω φόρους είναι να πουλήσω μετοχές”.

Ο Μασκ, στις 30 Ιουνίου, κατέχει περίπου 170,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, επομένως η πώληση του 10% αυτών αντιστοιχεί σε τίτλους αξίας 21 δισ. δολαρίων με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή 5/11/2021, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 55,7% των 706.660 ανθρώπων που είχαν ψηφίσει μέσα στην πρώτη ώρα από την ανάρτησή του τάχθηκαν υπέρ της πώλησης μετοχών από τον Μασκ.