Στις επόμενες φωτογραφίες ακολουθούν ορισμένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου υπό το βλέμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κέρδισε τις εντυπώσεις. Μεταξύ των πραγμάτων που ξεχώρισαν ήταν οι πτώσεις δύο αλεξιπτωτιστών μπροστά στους επισήμους με τον έναν εξ αυτών να παραδίδει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την ελληνική σημαία.

Μεταξύ των πραγμάτων που ξεχώρισαν ήταν οι πτώσεις δύο αλεξιπτωτιστών μπροστά στους επισήμους με τον έναν εξ αυτών να παραδίδει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την ελληνική σημαία.

Σάντα Φε, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ: Ένα ψεύτικο όπλο σκόρπισε τον όλεθρο

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Το Χόλιγουντ προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από την τραγωδία που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όταν ο πρωταγωνιστής Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας Αλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της κινηματογραφίστριας αναφέρει ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι συμπεριλαμβανομένης και ποινικής δίωξης κατά του ηθοποιού.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Χαίρε Facebook, καλώς ήρθες Meta

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Και Meta το Facebook τι; Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ άλλαξε τίτλο εργασίας. Πλέον είναι CEO και πρόεδρος της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook σε μία κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί εκρηκτική για το μέλλον των κοινωνικών δικτύων και του ίντερνετ όπως το ξέρουμε.

Η κίνηση του Ζούκερμπεργκ είναι αρκετά φιλόδοξη και με μεγάλο ποσοστό ρίσκου μιας και πλέον το μεγαλύτερο social media στον κόσμο βρίσκεται σε μία διαδικασία μετεξέλιξης η οποία ως απώτερο σκοπό έχει την συμμετοχή των χρηστών σε μία VR και AR πραγματικότητα, αφήνοντας πίσω το παλιό μας timeline.

Τόκιο, Ιαπωνία: Η επαναστάτρια πριγκίπισσα που τα άφησε όλα για τον έρωτα της ζωής της

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Μπροστά στον έρωτα δεν υπάρχουν τίτλοι. Η αντάρτισσα πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Μάκο γύρισε την πλάτη στον τίτλο και στο γαμήλιο δώρο των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων για να παντρευτεί τον σύντροφό της από τα φοιτητικά της χρόνια. Η φωτογραφία άλλωστε από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το ζευγάρι μετά τον γάμο του και το βλέμμα της Μάκο στον Κέι Κομούρο είναι χαρακτηριστικό.

Μενχελγκλάντμπαχ, Γερμανία: Μια εικόνα που σπάνια θα την ξαναδούμε

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Το να χάνει η Μπάγερν Μονάχου με 5-0 σίγουρα δεν είναι κάτι που συναντάμε συχνά. Και όμως συνέβη. Η Μπάγερν Μονάχου βγήκε νοκ άουτ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας. Έχασε με 5-0 από την Γκλάντμπαχ στο «BORUSSIA-PARK» σε ματς που έχει ήδη περάσει ως η πιο βαριά ήττα της ιστορίας της στο θεσμό. Ήταν, επίσης, το πρώτο παιχνίδι έπειτα από 84 συνεχόμενα όπου δεν κατάφερε να σκοράρει.

Σαντιάγκο, Χιλή: Το τεράστιο παπάκι

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Σιλουέτες επισκεπτών σκιαγραφούνται με φόντο μια γιγάντια φουσκωτή πάπια από καουτσούκ που σχεδιάστηκε από τον Ολλανδό καλλιτέχνη Florentijn Hofman και επιπλέει σε μια λίμνη στο Parque de la Familia στο Σαντιάγο της Χιλής. Το παγκοσμίου φήμης γλυπτό του εμβληματικού παιχνιδιού για το μπάνιο είναι μέρος του ετήσιου φεστιβάλ «Hecho en Casa» ή Made at Home που γιορτάζει την αστική τέχνη.

Ιντιανάπολις, ΗΠΑ: Μόνος του και όλοι τους

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Τα κάνει όλα και συμφέρει ο πρωταθλητής NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο παρόλο που το ξεκίνημα των Μπακς τη νέα σεζόν είναι μουδιασμένο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «άγγιξε» το «triple double» με 30 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Μπορεί να απουσίαζαν και πάλι οι Μπρουκ Λόπεζ, Τζρου Χόλιντεϊ και Μπόμπι Πόρτις, αλλά οι πρωταθλητές του ΝΒΑ είχαν σε εξαιρετική βραδιά το δίδυμο Αντετοκούνμπο – Μίντλετον και δεν άφησε τη νίκη να ξεφύγει από τα χέρια τους.

Μαδρίτη, Ισπανία: Μια διαφορετική πορεία από τις άλλες

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Κοπάδια από πρόβατα ξεναγούνται στο κέντρο της Μαδρίτης. Ποιμένες οδήγησαν τα πρόβατα στους δρόμους της Μαδρίτης σε μια διαμαρτυρία για την υπεράσπιση των αρχαίων δικαιωμάτων βοσκής και μετανάστευσης που φαίνεται να απειλούνται όλο και περισσότερο από την αστική εξάπλωση και τις σύγχρονες γεωργικές πρακτικές.

Μπλάτνα, Τσεχία: Η μοναξιά της λίμνης

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Σε ένα απόκοσμο σκηνικό ένας ψαράς σε μια μικρή βάρκα συμμετέχει στo παραδοσιακό ψάρεμα της λίμνης Buzice κοντά στην πόλη Μπλάτνα της Τσεχίας. Κάθε φθινόπωρο, οι Τσέχοι ψαράδες ξεκινούν τη δουλειά της αλίευσης κυπρίνος για τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Μιας παράδοσης που πάει πίσω στους αιώνες. Οι Τσέχοι θεωρούν το ψάρι μια λιχουδιά και πολλοί δεν μπορούν να φανταστούν την εορταστική περίοδο χωρίς αυτό.

Μασσαλία, Γαλλία: Δεν είναι μπάλα, είναι πόλεμος

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Το Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι μίσους. Οι ασπίδες κρατούνται ψηλά για να προστατέψουν τον Νεϊμάρ από αντικείμενα που πετούσαν οι οπαδοί των γηπεδούχων καθώς πηγαίνει να εκτελέσει κόρνερ κατά τη διάρκεια του αγώνα την περασμένη Κυριακή στη Μασσαλία.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Το Blade Runner υπάρχει

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Όταν ο καιρός έρχεται σε «συνεργασία» με τα φώτα του αστικού περιβάλλοντος τότε δημιουργούνται φανταστικές εικόνες. Όπως αυτή στη Φρανκφούρτη με μία γυναίκα να περπατά ένα πρωί στο δρόμο και να θυμίζει ότι βγήκε από τα γυρίσματα της ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Γιορκσάιρ, Βρετανία: Το φως και τα παιχνίδια του

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Ο σωστός φωτισμός, το φυσικό κάλλος, ένα καλό κλικ και η εικόνα μπορεί να βγει μαγευτική. Όπως αυτή του Ντάνι Λόουσον από τη Μεγάλη Βρετανία που καθηλώνει με τη φωτογραφία των δύο αλόγων στην εξοχή.