Επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οργανώνεται σχετικά με το βομβαρδισμό σήμερα από τη Βόρεια Κορέα ενός νησιού της Νότιας Κορέας, όπως έγινε γνωστό από γαλλική διπλωματική πηγή.

«Διοργανώνεται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου. Η Γαλλία υποστηρίζει την πραγματοποίησή της», δήλωσε η πηγή.

Στο μεταξύ το ΝΑΤΟ «καταδίκασε σθεναρά» το βομβαρδισμό του νοτιοκορεατικού νησιού από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ατλαντικής συμμαχίας.

«Η συμμαχία παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις της κατάστασης με βαθιά ανησυχία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Γαλλία κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις προκλήσεις, ενώ οι περισσότερες από τις μεγάλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Κίνα, καταδίκασαν ή εξέφρασαν την ανησυχία τους μετά το βομβαρδισμό σήμερα από το βορειοκορεατικό στρατό του νοτιοκορεατικού νησιού Γεονπγεόνγκ.

Σημειώνεται ότι δύο νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από τις βορειοκορεατικές οβίδες που έπεσαν στο νησί αυτό της Νότιας Κορέας, το οποίο βρίσκεται στη δυτική πλευρά της χερσονήσου, στην Κίτρινη Θάλασσα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Επίσης πέντε στρατιώτες τραυματίσθηκαν σοβαρά και δέκα πιο ελαφρά, διευκρίνισε ο στρατηγός Λι Χονγκ-Κι, προσθέτοντας ότι τραυματίσθηκαν και τρεις άμαχοι.