Ένας ιεράς αναγκάστηκε να παραιτηθεί και ένας αρχιεπίσκοπος να ζητήσει συγγνώμη διότι επιτράπηκε σε έναν ράπερ να κάνει τα γυρίσματα μέσα στον καθεδρικό ναό του Τολέδο για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ του τραγουδιού του. Σε αυτό εμφανίζεται να χορεύει αισθησιακά με μια τραγουδίστρια, την ώρα που πιστοί ρίχνουν κλεφτές ματιές στο ζευγάρι.

Στο βίντεο κλιπ για το τραγούδι με τον τίτλο «Άθεος» ο ισπανός ράπερ C. Tangana χορεύει αισθησιακάμε την τραγουδίστρια από την Αργεντινή Nathy Peluso. «Είμαι άθεος, αλλά τώρα πιστεύω/ γιατί ένα θαύμα όπως εσύ πρέπει να προέρχεται από τον παράδεισο», τραγουδά το ζευγάρι.

Κάποια στιγμή, η Peluso εμφανίζεται γυμνή, με τα πίξελ να κρύβουν τα επίμαχα σημεία του σώματός της. Στο χέρι της κρατά το κομμένο κεφάλι του ράπερ.

Οργισμένοι οι πιστοί με το βίντεο κλιπ στον καθεδρικό

Στιγμιότυπο από το βίντεο κλιπ του τραγουδιού με την τραγουδίστρια να κρατά στο χέρι το κεφάλι του ράπερ

Οργισμένοι ήταν οι πιστοί από τις εικόνες αυτές, οι οποίοι στα social media εξέφρασαν την αγανάκτησή τους.

«Θα ήθελα να ξέρω για ποια τιμή πούλησε ο καθεδρικός του Τολέδο την ιερότητα του ναού στον C. Tangana», έγραψε ένας χρήστης, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Θα ήθελα να ξέρω αν ο αρχιεπίσκοπος συμφωνεί με τη βεβήλωση της επισκοπικής του έδρας», ανέφερε ένα άλλο σχόλιο.

Η συγγνώμη της αρχιεπισκοπής

Σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την κυκλοφορία του βίντεο κλιπ, ο αρχιεπίσκοπος Francisco Cerro Chaves ζήτησε συγχώρεση, λέγοντας ότι δεν είχε καμία γνώση για το πρότζεκτ ή για το περιεχόμενό του.
«Ταπεινά και ειλικρινά ζητάμε την συγχώρεση όλων των πιστών… που δίκαια αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από την ακατάλληλη αυτή χρήση ενός ιερού μέρους», συμπλήρωσε.

Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι νιώθει «βαθιά μετανιωμένος για το περιστατικό και καταδικάζει τα πλάνα που καταγράφηκαν» μέσα στον καθεδρικό ναό.

Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ όμως έφεραν και την παραίτηση του ιερέα, Juan Miguel Ferrer, ο οποίος έδωσε την άδειά του για το πρότζεκτ. Η παραίτησή του ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη.

Ζητώντας «συγγνώμη» για όποια λάθη που μπορεί να έκανε σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ο ιερέας δήλωσε πως θεωρεί σωστό να παραιτηθεί, μια παραίτηση που θα έχει ισχύ από τις 16 Οκτωβρίου.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν σε μια λειτουργία την Κυριακή για την «κάθαρση» του καθεδρικού μετά τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ.