Η Γαλλία «δεν σκοπεύει να προσφέρει αυτή τη στιγμή θανατηφόρα όπλα» στην Ουκρανία, όπου μαίνονται μάχες στα ανατολικά μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Η δήλωση αυτή γίνεται την ώρα που έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην Ευρώπη σχετικά με το ενδεχόμενο παροχής όπλων στο Κίεβο και αφού οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί μια πολιτική έξοδος από την κρίση αυτή», δήλωσε ο Λεντριάν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό ομόλογό του Ρομπ Νίκολσον.

Η θέση της Ρωσίας «δεν είναι αποδεκτή, το λέμε ξεκάθαρα, και θα συνεχίσουμε τις κυρώσεις για τον λόγο αυτό», υπογράμμισε ο Λεντριάν.

«Παράλληλα, πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο τη συνέχιση μιας κατάστασης σύγκρουσης που επιδεινώνεται», πρόσθεσε.

Καθώς η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία επιδεινώνεται, οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν τη Δευτέρα ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους βοήθεια προς το Κίεβο.

«Αυτό που συζητείται είναι ότι ίσως θα πρέπει να προσφέρουμε αμυντικά όπλα, αμυντικό εξοπλισμό» στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, εξήγησε ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου.