Ορισμένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ντελ Ρίο, Τέξας, ΗΠΑ: Η σύγχρονη φρίκη σε ένα καρέ

Οι φωτογραφίες κακομεταχείρισης Αϊτινών μεταναστών κατά μήκος των συνόρων Μεξικού και ΗΠΑ είναι φρικτές και σοκαριστικές. Συνοριοφύλακες σε άλογα χτυπούσαν μετανάστες με παιδιά στα χέρια με μαστίγια και τα λάσα τους.

Αϊτινός μετανάστης στο Ντελ Ρίο

Η κατάσταση στη συνοριακή πόλη του Τέξας, Ντελ Ρίο μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί με πάνω από 15.000 να στοιβάζονται κάτω από μία γέφυρα υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, ζητώντας άσυλο από τις ΗΠΑ.

Αϊτινός μετανάστης με το παιδί του

Λα Πάλμα, Ισπανία: Το καυτό ποτάμι καταπίνει χωριά και σπίτια

Λάβα από το ηφαίστειο στη Λ Πάλμα

Παραμένει συγκλονισμένη η Ισπανία από την πρώτη έκρηξη ηφαιστείου σε χερσαία περιοχή στα Κανάρια Νησιά εδώ και 50 χρόνια.

Λάβα από το ηφαίστειο στη Λ Πάλμα

Ή έκρηξη ανάγκασε τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση δεκάδων οικισμών στη Λα Πάλμα και να ζητήσουν από αυτούς που θέλουν να δουν το φαινόμενο από κοντά να αποφεύγουν την περιοχή.

Λάβα από το ηφαίστειο στη Λ Πάλμα

Περίπου 6.000 από τους 80.000 ανθρώπους που ζουν στο νησί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πεκίνο, ΗΠΑ: Η κατάρρευση ενός κολοσσού που μπορεί να συμπαρασύρει την παγκόσμια οικονομία

Άγαλμα στο Πεκίνο

Καταρρέει η μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της Κίνας με όρους κύκλου εργασιών η οποία δηλώνει παρούσα σε περισσότερες από 280 πόλεις. Απασχολεί 200.000 εργαζόμενους και τροφοδοτεί εμμέσως 3,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ενώ ο τζίρος της ανέρχεται στο 2% του ΑΕΠ της Κίνας. Μία ενδεχόμενη πτώχευσή της ενδεχομένως να οδηγήσει σε ένα ντόμινο εξελίξεων αλά Lehman Brothers.

Περμ, Ρωσία: Θρήνος για άλλο ένα τυφλό χτύπημα

Λουλούδια στο σημείο δολοφονίας φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Περμ στη Ρωσία

Δεν χωρά ανθρώπου νους τις εικόνες που διαδραματίστηκαν στο πανεπιστήμιο του Περμ στη Ρωσία στις 20 Σεπτεμβρίου. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος φοιτητής άνοιξε πυρ μέσα σε ένα πανεπιστήμιο της πόλης Περμ.

«Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν το θάνατο. Δεν ξέρω πόσους μπορώ να σκοτώσω αλλά θα προσπαθήσω να πάρω μαζί μου όσο το δυνατόν περισσότερους» φέρεται να έχει γράψει μεταξύ άλλων ο δράστης.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Δεν υπάρχει θέση για μουσικούς υπό τους Ταλιμπάν

Μουσικός στο Αφγανιστάν

Η κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τη διεθνή κοινότητα.

Τα δικαιώματα των γυναικών, των μειονοτήτων καθώς και οι ενασχολήσεις διασκέδασης όπως η μουσική και ο αθλητισμός έχουν μπει στο στόχαστρο ως «μη αναγκαία».

Σταδιακά τον τελευταίο μήνα η μουσική σταματά να ακούγεται στις πόλεις. Την τελευταία φορά που οι Ταλιμπάν βρέθηκαν στην εξουσία είχαν απαγορεύσει πλήρως τη μουσική.

Γουίτμπι, Αγγλία: Η πανσέληνος και ο βρυκόλακας

Η πανσέληνος του θερισμού στην Αγγλία

Η πανσέληνος αυτού του μήνα είναι αυτή που φτάνει πιο κοντά στην ισημερία του Σεπτεμβρίου. Για αυτό και την ονομάζουμε Σελήνη της συγκομιδής.

Συνήθως, συνδέουμε τη Σελήνη του Θερισμού με τον Σεπτέμβριο, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μερικές φορές, όταν η πανσέληνος συμβαίνει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για τη Σελήνη του Θερισμού.

Το καρέ από το Γουίτμπι της Αγγλίας φέρνει στο μυαλό τις ιστορίες του βρυκόλακα μιας και εκεί έγραψε την ομώνυμη νουβέλα του ο Μπραμ Στόκερ.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των πυρκαγιών

Πυροσβέστης στη μάχη στην Καλιφόρνια

Οι καταστροφικές φλόγες στη Καλιφόρνια έφτασαν μέχρι τα άλση των γιγάντιων σεκόγιων.

Τα άλση αποτελούν τμήματα Εθνικών πάρκων της Καλιφόρνιας και φιλοξενούν αρχαία γιγάντια σεκόγια, από τα πιο ψηλά δέντρα της γης, με ύψος που φτάνει και τα 60 μέτρα.

Κάποια έχουν ηλικία που ξεπερνά τα 1500 χρόνια. Αν και έχουν προσαρμοστεί στη διάρκεια των αιώνων για να αντέχουν στις πυρκαγιές, το φετινό «κοκτέιλ» παρατεταμένης ξηρασίας και συνεχών πυρκαγιών, που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, τα καθιστά ευάλωτα.

Παραγουάη: Πρωτοφανής ξηρασία στη χώρα

Ξεραμένος ποταμός στην Παραγουάη

Ένα πρωτοφανές κύμα ξηρασίας έχει χτυπήσει απ’ άκρη σ’ άκρη την Παραγουάη προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη ζωή των κατοίκων.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μία ιστορική λειψυδρία που όμοιά της δεν ξέρουν πότε θα ξανασυναντήσουν.

Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν: Οι δουλειές δεν σταματούν ούτε για την καταιγίδα

Οδηγός μηχανής μέσα στη βροχή

Τεράστιες οι διαφορές των καιρικών φαινομένων στα 4 σημεία του ορίζοντα. Από τις καταστροφικές πυρκαγιές, στην ξηρασία και μετά στις καταιγίδες και στις πλημμύρες.

Σε κάθε περίπτωση οι δουλειές δεν σταματούν ποτέ. Ακόμα και αν ρίχνει… καρέκλες.

Πραγιαγκράζ Ινδία: Το αγόρι με τη μορφή θεάς

Ινδουιστής στον Γάγγη

Ένα αγόρι μεταμφιεσμένο στην θεά των Ινδουιστών, Σίβα περπατά στον ποταμό Γάγγη στην Πραγιαγκράζ ζητώντας ελεημοσύνη από πιστούς. Χιλιάδες πιστοί σπεύδουν στην πόλη της Ινδίας η οποία θεωρείται μεγάλο κέντρο Ινδουιστών.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Το γουρουνάκι ως κατοικίδιο

Μία νεαρή με ένα γουρούνι σε διαμέρισμα

Οι άνθρωποι δένονται με όλων των ειδών τα ζώα, τα ερπετά, τα έντομα και τα πετούμενα. Και τα κάνουν και κατοικίδιά τους.

Η 16χρονη Λιουτσιάνα Μπενέτι έχει γίνει κολλητή με την γουρουνίτσα της την Τσάντσι με την οποία συζούν στο διαμέρισμά της στο Μπουένος Άιρες.

Το γουρουνάκι ήταν δώρο των γονιών της και πλέον έχουν γίνει τόσο αυτοκόλλητες που όταν το παιδί μία μέρα λιποθύμησε η Τσάντσι έτρεξε σε βοήθειά της μιας και διαισθάνθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.