Για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο μίλησε ανοιχτά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ρωτώντας εάν ντρέπονται όσοι περιμένουν να πεθάνει για να πάρουν προαγωγή. Απαντώντας μάλιστα στο εάν σκέφτεται να αποσυρθεί επεσήμανε πως έχει παρακαλέσει τον Μητροπολίτη Πάφου εάν αντιληφθεί ότι «έχασε το μυαλό του», να του το πει για να παραιτηθεί. 

Αναφερόμενος στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου άφησε αιχμές για κληρικούς λέγοντας χαρακτηριστικά, «έχετε ένα αδερφό άρρωστο και εσείς περιμένετε να πεθάνει για να πάρετε προαγωγή, δεν σας προκαλεί ντροπή αυτό που κάνετε;». «Έρχονται και μου λένε ότι ξεκίνησαν προεκλογικές, αυτό δεν είναι φρόνιμο εκ μέρους τους. Αυτό συνέβη και πριν τρία χρόνια, μόλις έκανα εγχείρηση στο έντερο» συμπλήρωσε.

«Είμαι στη θέση που λέω άσε τον καρκίνο να κάνει του δουλειά του και εγώ τη δική μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση για την κατάσταση της υγείας του όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Αναφερόμενος στη μάχη που δίνει τα τελευταία τρία χρόνια με τον καρκίνο, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως καθημερινά βρίσκεται στο γραφείο του και προσπαθεί να υπερπηδά τα προβλήματα, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ιατρούς που τον παρακολουθούν.

«Έχω κατά νου ότι αφού έχω γεννηθεί, το πιο σίγουρο είναι ότι θα πεθάνω. Από νεαρός έχω εξοικειωθεί με τον θάνατο, καθώς ο πατέρας μου έφυγε σε νεαρή ηλικία, έχασα ένα αδερφάκι όταν ήταν 3 ετών και έζησα από κοντά θανάτους όταν ήμουν κληρικός. Φιλοσοφούσα πάντοτε τον θάνατο» είπε και πρόσθεσε πως ο Θεός του χάρισε πολλά χρόνια και είναι ευχαριστημένος καθώς του επέτρεψε να κάνει τις τομές που ήθελε στην Εκκλησία, ενώ τον βοήθησε και στην ανέγερση του Ναού.

«Ελπίζω στο Θεό να μην επιτρέψει να φτάσω σε αυτό το σημείο», δήλωσε εξηγώντας πως έχει παρακαλέσει τον Μητροπολίτη Πάφου εάν αντιληφθεί ότι «έχασε το μυαλό του» να του το πει για να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως μετέδωσε το riknews, είπε πως σήμερα (Δευτέρα 13/9) θα δώσει οδηγίες ώστε ο αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής να επικοινωνήσει με τους ιερείς οι οποίοι καλούν πιστούς να μην εμβολιάζονται και να μην τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Θα κληθούν να ζητήσουν συγνώμη και να δηλώσουν ότι δεν θα επαναλάβουν τέτοιες συμπεριφορές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.