«Αγαπώ τη γυναίκα μου αλλά η σεξουαλική μας σχέση δεν είναι τέλεια αυτή τη στιγμή. Παραπονιέται ότι είναι πολύ κουρασμένη για να κάνουμε έρωτα, καθώς έχουμε δύο παιδιά (ενός και δύο ετών) και ζούμε σε ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο ενώ το σπίτι μας ανακαινίζεται.

Κατά λάθος διαπίστωσα ότι έχει παραγγείλει ένα είδος δονητή. Τώρα δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Πριν από τη γέννηση των παιδιών είχαμε εκείνο το είδος σεξουαλικής ζωής που θα έκανε τους ανθρώπους να ζηλεύουν».

Τα παραπάνω γράφει ένας αναγνώστης του βρετανικού Guardian προς την εφημερίδα και ζητά τη συμβουλή της, την οποία λαμβάνει από την ψυχοθεραπεύτρια Πάμελα Στέφενσον, η οποία ειδικεύεται στις σεξουαλικές διαταραχές.

Η απάντησή της είναι η εξής: «Άκουσέ την όταν λέει ότι είναι κουρασμένη. Το να φροντίζεις δύο μικρά παιδιά θα εξαντλούσε τον καθένα, οπότε οποιοσδήποτε τρόπος θα μπορούσε να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη θα είναι ελκυστικός. Το ραβδί μασάζ μπορεί να είναι ένας τρόπος να πάρει ευχαρίστηση και να αποσυμπιεστεί και θα ήταν κατανοητό αν απλώς προσπαθούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες της γρήγορα.

Μπορεί όμως να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως το να προσπαθεί να βελτιώσει τη λίμπιντο (η οποία θα είναι πεσμένη για κάποιο διάστημα μετά την απόκτηση δύο παιδιών). Είναι σημαντικό να το καταλάβεις αυτό και να μην περιμένεις από εκείνη να είναι ο ίδιος ερωτικός σύντροφος με πριν – μέχρι να αναζωογονηθεί και οι ορμόνες της είναι περισσότερο ισορροπημένες.

Προσπάθησε να μη νιώθεις απειλή ή απογοήτευση από αυτή τη φυσική κατάσταση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι να βοηθάς και να κατανοείς όσο περισσότερο μπορείς – αυτό από μόνο του λειτουργεί ως διεγερτικό για τις περισσότερες γυναίκες».