Οι Ταλιμπάν «τηρούν την υπόσχεσή τους» παρέχοντας στις ξένες δυνάμεις την πλήρη υποστήριξή τους στην απομάκρυνση των υπηκόων τους από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του κινήματος των φανατικών ισλαμιστών.

«Διευκολύνουμε μια διέλευση ασφαλούς εξόδου όχι μόνο για τους ξένους αλλά και για τους Αφγανούς», ανέφερε συγκεκριμένος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Προλαμβάνουμε κάθε μορφή βίαιης, λεκτικής σύγκρουσης στο αεροδρόμιο μεταξύ Αφγανών, ξένων και μελών των Ταλιμπάν», είπε ακόμη.

Από την άλλη, οι διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες του Αφγανιστάν κατέβηκαν για ακόμα μία μέρα στους δρόμους αρκετών αφγανικών πόλεων όπου συνάντησαν αντιδράσεις από το νέο καθεστώς.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους στην Ασανταμπάντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς η λαϊκή εναντίωση στην κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν εξαπλώνεται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.