Ένα απρόσμενο καιρικό φαινόμενο, ένα μετεωρολογικό τσουνάμι, έπληξε το θέρετρο Σάντα Πόλα στο Αλικάντε της Ισπανίας, με αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στη στεριά και τα νερά να κατακλύσουν τους παραλιακούς δρόμους προκαλώντας προβλήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας στο Facebook, η ξαφνική «άνοδος της παλίρροιας» προκάλεσε ζημιές στις ακτές και πολλά προβλήματα στον δεμένο αλιευτικό στόλο, παρασύροντας ακόμα και σκάφη.

Το μετεωρολογικό τσουνάμι είναι ένα κύμα μετεωρολογικής προέλευσης και προκαλείται όταν το νερό μετατοπίζεται εξαιτίας των γρήγορων οι γρήγορες αλλαγές στη βαρομετρική πίεση, που πυροδοτούνται από φαινόμενα όπως οι καύσωνες, προκαλούν τη μετατόπιση ενός σώματος νερού.

🌊 Un inesperado fenómeno meteorológico nos ha sorprendido esta noche, con una repentina "subida de marea" que ha causado…

Posted by Policía Local de Santa Pola on Tuesday, August 10, 2021

Δείτε τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας με το νερό να βγαίνει στη στεριά την Τετάρτη (11/8):

Σημειώνεται ότι η Ιβηρική χερσόνησος πλήττεται από κύμα καύσωνα που προκάλεσε σήμερα τρεις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Ισπανία κι ενώ οι ισπανικές και πορτογαλικές αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού στις δύο χώρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.