Επείγοντα μέτρα συζητά η ιταλική κυβέρνηση για την απαγόρευση της εισόδου των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Είχε προηγηθεί η απειλή της UNESCO ότι θα τοποθετήσει την Ιταλία στη μαύρη λίστα για την απουσία μέτρων που θα προστατεύουν το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Στο παρελθόν, η ιταλική κυβέρνηση είχε θεσπίσει νομοθεσία για τον περιορισμό της πρόσβασης των πλοίων σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς τόπους στον κόσμο, αλλά ο εναλλακτικός τόπος ελλιμενισμού δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Κάτοικοι της Βενετίας προχώρησαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τον Ιούνιο όταν το κρουαζιερόπλοιο MSC Orchestra, 92.000 τόνων, πέρασε από το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας πλέοντας προς την Κροατία και την Ελλάδα.

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ενέκρινε διάταγμα για την κατασκευή τερματικού σταθμού εκτός του Μεγάλου Καναλιού, όπου τα πλοία άνω των 40.000 τόνων θα μπορούν να δέσουν χωρίς να χρειασθεί να περάσουν μπροστά από την Πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Η πρόσκληση για την υποβολή προσφορών του έργου δημοσιεύθηκε στις 29 Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, τα μεγάλα πλοία θα ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Μαργκέρα, αλλά και αυτή η ενδιάμεση λύση δεν είναι ακόμη έτοιμη να χρησιμοποιηθεί διότι το λιμάνι δεν διαθέτει κατάλληλες εγκαταστάσεις για τα κρουαζιερόπλοια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.