Η αυτοβιογραφία του νεοκλεγέντος προέδρου της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις με τίτλο «Βήμα προς βήμα» ήταν το πιο περιζήτητο βιβλίο στην 21η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου και Εκπαίδευσης Γκαουντεάμους.

Πουλήθηκαν πάνω από 8.000 αντίτυπα του βιβλίου έως χθες τελευταία μέρα της έκθεσης, δήλωσε η Μιρούνα Μεϊρόζου διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του εκδοτικού οίκου Curtea Veche Publishing, από τον οποίο κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία.

Ο νεοκλεγμένος πρόεδρος της Ρουμανίας στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης υπέγραψε 2.000 αντίτυπα.

Ως πρόεδρος, θα προσπαθήσω να επανασυνδέσω το βιβλίο με τον άνθρωπο και τον άνθρωπο με το βιβλίο, κυρίως με τους νέους ανθρώπους. Κατά τη γνώμη μου ο πολιτισμός μας σώζει, είπε ο κ. Γιοχάνις.

Το βιβλίο «Βήμα προς Βήμα» ανακηρύχθηκε το πιο περιζήτητο βιβλίο της έκθεσης, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές κατά την τελετή λήξης.

Αργότερα ο Κλάους Γιοχάνις σε μήνυμά του στο Facebook έγραψε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους σας ότι θα υπάρξει μια δεύτερη έκδοση αυτού του βιβλίου, ολοκληρωμένη και διευρυμένη. Θα γράψω σύντομα ξεχωριστό κεφάλαιο, στο οποίο θα μιλήσω για τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει τους τελευταίους μήνες, για τους ανθρώπους που μου έχουν στείλει τις σκέψεις τους σχετικά με τις ελπίδες τους για τη Ρουμανία, όπου τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Θα μιλήσω για την εμπιστοσύνη και αυτή την επιτυχημένη ιστορία που ήταν η προεκλογική εκστρατεία μου. Θα μιλήσω για το πώς, βήμα προς βήμα, πήραμε πίσω τη χώρα».

Στο βιβλίο 200 σελίδων ο κ. Γιοχάνις παρουσιάζει διάφορα στιγμιότυπα από τη ζωή του, μιλά για τα παιδικά του χρόνια, τα χρόνια της εφηβείας, για τη σύζυγο και την αδερφή του, για την περίοδο που ήταν φοιτητής στην Κλουζ-Ναπόκα και για την καριέρα του ως εκπαιδευτικός.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου και Εκπαίδευσης διοργανώθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό Radio Romania από 19 έως 23 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Romexpo Exhibitions Centre, στο Βουκουρέστι.