Στη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, το βράδυ της Πέμπτης (1/7) σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου αναφέρεται με εκτενή δημοσιεύματα ο διεθνής Τύπος.

To Politico αναφέρει πως συνελήφθη ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήταν φυγόποινος από τον περασμένο Οκτώβριο όταν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είχαν καταδικαστεί.

Το Euronews μεταδίδει τη σύλληψη αναφέροντας πως «το νούμερο δύο της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, οδηγείται σε κράτηση μετά τη σύλληψή του» μετά από σχεδόν 9 μήνες που ήταν εξαφανισμένος.

Σε άρθρο του ο Guardian σημειώνει ότι «η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον φυγόποινο αναπληρωτή ηγέτη της νεοναζιστικής ομάδας Χρυσή Αυγή» συμπληρώνοντας ότι «ο Χρήστος Παππάς είχε διαφύγει από τότε που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των 13 ετών τον Οκτώβριο του 2020».

«Ο φυγόδικος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς συνελήφθη στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του BBC, στο οποίο αναφέρεται ότι ο «φυγάς υπαρχηγός του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή τέθηκε υπό κράτηση στην Αθήνα μετά από μήνες που διέφευγε της σύλληψης».

Η Le Parisien αναφέρει σε άρθρο της ότι ο νούμερο δύο του νεοναζιστικού κόμματος συνελήφθη μετά από αρκετούς μήνες, σημειώνοντας ότι ήταν «ο τελευταίος από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που διέφευγε αφού είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 13 ετών σε μια δίκη – μαραθώνιο που ολοκληρώθηκε το 2020».

«Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς, νούμερο δύο του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.
Ο Χρήστος Παππάς θεωρείται ένας από τους κύριους ιδεολόγους της Χρυσής Αυγής, ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται από την ελληνική δικαιοσύνη ως “εγκληματική οργάνωση”» υπογραμμίζει σε άρθρο της η Le Monde.

Το γαλλικό Le Temps γράφει σε άρθρο πως συνελήφθη στην Ελλάδα το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας πως «ήταν ο τελευταίος από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που διέφευγε».