O Eduardo Rodriguez ήταν το Νο 2 σε μια βίαιη συμμορία του Λος Άντζελες όταν τον συνέλαβαν για την εμπλοκή του σε 4 δολοφονίες και 2 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Παρά το γεγονός ότι το πρώτο του έγκλημα έλαβε χώρα το 2011, όταν σκότωσε τη μητέρα τριών παιδιών Margie Mendoza μέσα στο αυτοκίνητό της, η αστυνομία κατάφερε να τον συνδέσει με τον φόνο το 2013.

Μέχρι τότε όμως εκείνος ήταν ήδη φυγάς

Ήταν φυγάς για 12 χρόνια και τον έπιασαν από ένα μικρό λάθος

Ο «πιο καταζητούμενος άνθρωπος του Λος Άντζελες», όπως τον έλεγαν για περισσότερο από μία δεκαετία, εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από προσώπου γης.

Ως το 2015 όλα αυτά, όταν η αστυνομία του Λος Άντζελες άνοιξε εκ νέου την υπόθεσή του. Κι αυτό γιατί ένας αστυνομικός παρατήρησε πρόσφατες φωτογραφίες του 35χρονου στο Facebook ενός συμμορίτη και καλού φίλου του Rodriguez.

Όλο αυτό τον καιρό, η αστυνομία θεωρούσε πως είχε καταφύγει στο Μεξικό, εκείνος κρυβόταν όμως σε γειτονική κομητεία της Καλιφόρνια και σε κοινή μάλιστα θέα. Δούλευε ως μαραγκός, είχε αρραβωνιαστεί και έκανε ταξίδια αναψυχής στο Λας Βέγκας, χωρίς να τον μυριστεί ποτέ κανείς!

Στο μαγαζί που εργαζόταν πήγε η αστυνομία και τον βρήκε, συλλαμβάνοντάς τον 12 χρόνια μετά τις πρώτες κατηγορίες εναντίον του.

Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις τους στην τηλεόραση, η αρραβωνιαστικιά του εμφανίστηκε «σοκαρισμένη», όπως έκανε και η γειτονιά, που τον θεωρούσε «καλό άνθρωπο» και «δουλευταρά»…