Δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι παρέσυραν με ένα ηλεκτρικό πατίνι, στο κέντρο του Παρισιού, μια Ιταλίδα 32 ετών, που τελικά πέθανε, συνελήφθησαν σήμερα(24/6) και έχουν τεθεί υπό κράτηση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 14 Ιουνίου, σε έναν πεζόδρομο κατά μήκος του Σηκουάνα, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Περίπου 50 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Μεταξύ αυτών, μια Ιταλίδα 32 ετών, που μόλις είχε συναντηθεί με συναδέλφους της από τη δουλειά κι η οποία συνομιλούσε με μια φίλη της, όταν παρασύρθηκε από το ηλεκτρικό πατίνι, στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαρές γυναίκες, που εγκατέλειψαν το θύμα τους.

Αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, το θύμα, η Μιριάμ Σ., γεννηθείσα στη Ρώμη και κάτοικος Παρισιού, απεβίωσε στις 16 Ιουνίου.

Δέκα ημέρες μετά το δυστύχημα, η φερόμενη ως οδηγός και η επιβάτισσα του πατινιού συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια από οδηγό οδικού οχήματος με κινητήρα επιβαρυμένη από εγκατάλειψη του θύματος», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV.