Τις προσπάθειες να εντοπίσουν επιζώντες στα χαλάσματα, έπειτα από τη μερική κατάρρευση ενός 12όροφου κτιρίου στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24/06), συνεχίζουν τα σωστικά συνεργεία. Ο αγώνας δρόμου για να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν βρίσκεται σε εξέλιξη, την ίδια ώρα που ο αριθμός των αγνοούμενων μεγαλώνει.

Οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν 99 ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής μετά την κατάρρευση του κτιρίου με κατοικίες κοντά στο Μαϊάμι, όπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Φρέντι Ραμίρες, εκφράζοντας φόβο για ένα βαρύ απολογισμό θυμάτων.

Μέχρι στιγμής, 53 άνθρωποι εντοπίστηκαν, αλλά «δεν έχουμε κανένα νέο από 99 ανθρώπους», δήλωσε, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αυτή την καταστροφή, η αιτία της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί επί του παρόντος, και ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, δήλωσε ότι προετοιμάζεται «για κακά νέα».

Τουλάχιστον 18 πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής μεταξύ των αγνοούμενων

Όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα τα προξενεία της Αργεντινής, της Παραγουάης και της Ουρουγουάης, τουλάχιστον 18 πολίτες από τις τρεις συγκεκριμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός 12ώροφου συγκροτήματος κατοικιών στη Φλόριντα.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.