Μια ομάδα γυναικών αποφάσισε να ανέβει το βουνό Σνόουντον της Ουαλίας, φορώντας μόνο εσώρουχα, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι φίλες Abi Gentle-Spens, Maria Cairns, Lorna Turner και Cassie Davey από το Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας έμειναν μόνο με τα εσώρουχά τους και ανέβηκαν το βουνό των 1.085 μέτρων για τη φιλανθρωπική οργάνωση για θέματα ψυχικής υγείας Rethink.

Ολοκλήρωσαν τον στόχο τους σε 4,5 ώρες και το γιόρτασαν με ένα μπουκάλι Prosecco, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι τέσσερις φίλες απεικονίζονται σε φωτογραφίες να ποζάρουν αγκαλιά με το εντυπωσιακό τοπίο της Ουαλίας πίσω τους.

Το εγχείρημά τους έλαβε χώρα το Σάββατο 29 Μαΐου. Αρχικά σχεδίαζαν να σκαρφαλώσουν στο βουνό πέρυσι, όμως τα σχέδιά τους αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μητέρα δύο παιδιών, η 35χρονη Abi δήλωσε: «Όλες έχουμε διάφορους λόγους που κρατάμε την ψυχική υγεία κοντά στην καρδιά μας και θέλαμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Συζητήσαμε να σκαρφαλώσουμε με τα εσώρουχά μας αλλά ήμασταν λίγο αβέβαιες λόγω ζητημάτων αυτοπεποίθησης με το σώμα και στη συνέχεια αποφασίσαμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε για να περάσουμε ένα μήνυμα».

Η 26χρονη Cassie πρόσθεσε από την πλευρά της: «Κανείς δεν θα μοιάζει το ίδιο, όλοι είμαστε διαφορετικοί. Έχει να κάνει με την άποψη των ανθρώπων για τους άλλους. Πρέπει να είσαι απλώς περισσότερο ένα πρότυπο και να δείχνεις ότι δεν σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άνθρωποι».

Η 37χρονη Lorna σημείωσε πως «ανεβήκαμε το Σνόουντον και σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε να τα κατακτήσουμε όλα. Έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση για το σώμα και να δείξουμε ότι αν μπορούμε εμείς να το κάνουμε, τότε όλοι μπορούν. Προσπαθήσαμε να δώσουμε στους ανθρώπους λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση στο θέμα της ψυχικής υγείας».