Η επίθεση της συζύγου του σε μια υπάλληλο καταστήματος στη Σεούλ είχε προκαλέσει σάλο και οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. Τώρα ο βέλγος πρέσβης χάνει τη θέση του στη Νότια Κορέα.

Η εργαζόμενη ήθελε να ελέγξει αν τα ρούχα με τα οποία έφευγε ήταν δικά της, καθώς υποψιαζόταν ότι έκλεβε.

Αργότερα η Xiang συνάντησε την πωλήτρια και της ζήτησε συγγνώμη για την «απαράδεκτη συμπεριφορά» της, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.

Όμως η υπουργός Εξωτερικών Sophie Wilmes αποφάσισε από το καλοκαίρι ο Lescouhier να απομακρυνθεί από τη θέση του, έπειτα από τρία χρόνια που έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο, σύμφωνα με το BBC.

Κι αυτό διότι, ενώ ο Lescouhier έχει υπηρετήσει τη χώρα του με αφοσίωση, «η υπάρχουσα κατάσταση» δεν του «επέτρεψε να συνεχίσει τον ρόλο του με ήρεμο τρόπο», ανέφερε η πρεσβεία σε μια ανάρτησή της στο Facebook.

Τον Απρίλιο, ο πρέσβης είχε απολογηθεί για την «απαράδεκτη» συμπεριφορά της συζύγου του.

Αρχικά η Xiang επικαλέστηκε τη διπλωματική ασυλία για να αποφύγει τη δίωξη, όμως η βελγική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή έρευνας από την αστυνομία της Νότιας Κορέας.

Τι συνέβη στο μαγαζί

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Απριλίου σε ένα κατάστημα ρούχων στη Σεούλ. Η 63χρονη Xiang βρισκόταν στο μαγαζί για περίπου μία ώρα και δοκίμαζε ρούχα, προτού φύγει.

Μια υπάλληλος την ακολούθησε την ώρα που έφευγε από το μαγαζί για να βεβαιωθεί ότι τα ρούχα που φορούσε δεν είχαν κλαπεί.

Η σύζυγος του πρέσβη ακο0λούθησε τότε την πωλήτρια πίσω στο κατάστημα και σε μια διαμάχη που κατέγραψαν οι κάμερες, έσπρωξε και χαστούκισε μια άλλη εργαζόμενη που προσπάθησε να παρέμβει.

Η αστυνομία ανέκρινε τη γυναίκα στις 6 Μαΐου καθώς προηγουμένως είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο με εγκεφαλικό, σύμφωνα με τη βελγική πρεσβεία.