Ανθρωποκυνηγητό είχαν εξαπολύσει οι αρχές στη νοτιοδυτική Γαλλία για τον εντοπισμό ενός ένοπλου πρώην στρατιωτικού, ο οποίος συνελήφθη τελικά αφού τραυματίστηκε σοβαρά σε ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις ασφαλείας.

Από την Κυριακή, αστυνομικοί με εκπαιδευμένους σκύλους «χτένιζαν» τα δάση στην περιοχή Ντορνόν, ψάχνοντας τον ύποπτο που άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

«Ο άνδρας τραυματίστηκε σε ανταπόδοση πυρών (από τις δυνάμεις ασφαλείας)», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης της Ντορντόν Φρεντερίκ Περισά.

Οι αρχές είχαν πει ότι ο ύποπτος ήταν ένας βαριά οπλισμένος πρώην στρατιωτικός, που πίστευαν ότι έφερε κυνηγητικό τουφέκι μεγάλου βεληνεκούς.

Στους 1.800 κατοίκους του χωριού Λε Λαρνέντ-Σεν Λαζάρ στην Ντορντόν δόθηκαν οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους και τα σχολεία έμειναν κλειστά ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας ερευνούσαν την περιοχή.

Η αστυνομία είπε ότι ο άνδρας πήγε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του περίπου τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή, και απείλησε τον νέο της σύντροφο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά. Δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς, όπως μεταδίδουν Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αντρέ Πετιγιό, διοικητής της περιφερειακής αστυνομικής δύναμης, δήλωσε ότι ο ύποπτος είχε συνηθίσει να λειτουργεί κατά μόνας και μπορούσε να μείνει κρυμμένος για αρκετές ημέρες.

Ειδικές δυνάμεις, με τη συνδρομή 300 και πλέον χωροφυλάκων, αστυνομικών σκύλων, 7 ελικοπτέρων και 11 θωρακισμένων οχημάτων, αναζητούσαν τον άνδρα από το Σάββατο.

(Η φωτογραφία είναι αρχείου)