Στις 16 Ιουνίου θα έχουν την πρώτη τους δια ζώσης συνάντηση οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο Λευκός Οίκος.

Ωστόσο το ξενοδοχείο Intercontinental στη Γενεύη, όπου φημολογείται ότι θα συναντηθούν τον Ιούνιο οι δύο ηγέτες – χωρίς να υπάρχει σαφής ένδειξη ότι η Σύνοδος Κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας σε ανώτατο επίπεδο θα πραγματοποιηθεί εκεί- έχει πληρότητα για τα μέσα Ιουνίου, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Sputnik.

Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πάντως ότι το ξενοδοχείο Intercontinental στη Γενεύη θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο.

Το ξενοδοχείο στη Γενεύη που προτιμούν οι παγκόσμιοι ηγέτες για τις συναντήσεις τους

Πρόκειται για το ίδιο ξενοδοχείο, όπου ο Ρόναλντ Ρίγκαν ως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συναντηθεί με τον σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το 1985, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Το ξενοδοχείο αυτό επίσης φιλοξένησε τις πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και τον ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ το 2009.

Εκεί έχουν εξάλλου διεξαχθεί και συνομιλίες για το Ιράν και τη Συρία καθώς και αμερικανορωσικές διαβουλεύσεις σε διάφορα θέματα, κυρίως για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Κληθείς να επιβεβαιώσει αν όλα τα δωμάτια είναι κλεισμένα για την εβδομάδα 11-18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ένας υπάλληλος του Intercontinental αρνήθηκε να σχολιάσει στο Sputnik.

Επισήμως καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ για το αν θα είναι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ο χώρος συνάντησης των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sputnik, δεν υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις για προετοιμασίες μεγάλης συνόδου στο ξενοδοχείο.

Ένας άλλος πιθανός χώρος για τη διοργάνωση είναι το Wilson Hotel το οποίο επίσης έχει πληρότητα από τις 11 ως τις 18 Ιουνίου.