Τη στάση της Ρωσίας αναφορικά με την υπόθεση Προτάσεβιτς σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν στο τηλεοπτικό δύο France 2.

Το γεγονός ότι η Μόσχα δεν αντιδρά στο ότι η Λευκορωσία εξανάγκασε σε προσγείωση στο έδαφός της ένα επιβατικό αεροπλάνο και συνέλαβε τον Λευκορώσο διαφωνούντα δημοσιογράφο Ρομάν Προτασέβιτς που επέβαινε σε αυτό είναι σαν να συγχωρεί αυτές τις ενέργειες, δήλωσε.

Η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Εσθονία θα συζητήσουν για το περιστατικό αυτό σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα γίνει αργότερα σήμερα, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Η Λετονία κλείνει τον εναέριο χώρο της

Η κυβέρνηση της Λετονίας απαγόρευσε στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να εισέρχονται στον εναέριο χώρο της και κάλεσε όλα τα αεροσκάφη που προσγειώνονται ή απογειώνονται από τα αεροδρόμιά της να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

«Οι κανονισμοί δεν έχουν χρονικό ορίζοντα. Μπορούν να αναθεωρηθούν όσο βελτιώνεται η κατάσταση ασφαλείας» είπε η εκπρόσωπος Μπάιμπα Γκούλμπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή αργά το βράδυ της Τρίτης.