Αν και η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου ήταν αρκετά «ήσυχη» και όπως την επιθυμούσε, πολλά λέγονται στη Βρετανία για την «σκανδαλώδη» ζωή του, με σχέσεις να του χρεώνονται, είτε δικαιολογημένα, είτε αδικαιολόγητα.

Ο Φίλιππος ακούγεται ότι ζούσε μια πολύ σκανδαλώδη και μυστική σεξουαλική ζωή, με διαφόρων ειδών παρασπονδίες -μία από αυτές θρυλείται ότι ήταν και η 68χρονη Κόμισσα της Βιρμανίας, Πενέλοπε Κνάτσμπουλ.

Πάντως, η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να δείξει ανωτερότητα καλώντας την «και αυτή επίσης» [όπως την αποκαλούσαν κοροϊδευτικά στο Παλάτι, καθώς σε κάθε δημόσια εμφάνιση του Φιλίππου, τον ακολουθούσε επίσης αυτή –also her], στην κηδεία του πρίγκιπα.

Φυσικά η παρουσία της Κόμισσα της Βιρμανίας προκάλεσε αλλεπάλληλα σχόλια για το πώς κατάφερε να συμπεριληφθεί στην λίστα καθώς ο Φίλιππος είχε εκφραστεί για αυτήν στο παρελθόν με τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια, ήταν αυτή που ξεχώριζε σε όλες τις εκδηλώσεις με το χαρακτηριστικό της μαύρο καπέλο.

Η ίδια κατά την τελετή, καθόταν μόνη και απομονωμένη στην άκρη του ναού, και προφανώς θα αναλογιζόταν τις χιλιάδες των αναμνήσεων με τον πρίγκιπα, με τον οποίο γνωρίστηκε το 1975.