«Δε θα κάναμε παιδιά αν ξέραμε ότι θα πεθάνουν νωρίς»

Οι ενοχές των γονέων και το θανατηφόρο γονίδιο που δεν γνώριζαν ότι είχαν


ΚΟΣΜΟΣ
16:13
22/09/2014
«Δε θα κάναμε παιδιά αν ξέραμε ότι θα πεθάνουν νωρίς»
13
loading

Οι Nicola και Ian Elson είναι δύο γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους όσο τίποτα άλλο στη η. Ωστόσο για πάντα θα ζουν με τις ενοχές τους για μία αλήθεια που δεν γνώριζαν.

Με το να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, την Connie 5 ετών και τον Joe 3 ετών, τα καταδίκασαν να πεθάνουν νωρίς.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα άρχισε να παρατηρεί μια περίεργη συμπεριφορά της κόρης της. Ενώ ήταν ένα παιδί με μεγάλες ικανότητες ξαφνικά άρχισε να απομονώνεται και να παρουσιάζει μία παράλογη συμπεριφορά.

Έτσι οι δύο γονείς πήραν την απόφαση να απευθυνθούν σε γιατρό. Μετά από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων οι γιατροί κατέληξαν ότι η Coonie πάσχει από μια σπάνια και ανίατη διαταραχή που ονομάζεται Μεταχρωματική λευκοδυστροφία ή MLD με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τυφλωθεί, να παραλύσει και να πεθάνει πρόωρα.

Τα πρώτα συμπτώματα περιλαμβάνουν αστάθεια και προβλήματα συμπεριφοράς, όπως απότομα ξεσπάσματα χωρίς συγκεκριμένη αιτία. Στη συνέχεια επηρεάζεται η μνήμη, ενώ μειώνονται οι δεξιότητες και εμφανίζονται προβλήματα ομιλίας. Αργότερα το σώμα παραλύει και εμφανίζονται προβλήματα όρασης.

Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι πολύ σπάνια γιατί ελάχιστοι άνθρωποι μπορεί να έχουν το συγκεκριμένο γονίδιο, συγκεκριμένα ένας στους 100.

Μάλιστα οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι η Connie κληρονόμησε αυτή τη νόσο από τους ίδιους. Δυστυχώς και ο γιος τους κληρονόμησε τη νόσο αν και οι πιθανότητες ήταν μία στις τέσσερις.

Οι γονείς είναι σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να σκεφθούν πώς θα είναι η ζωή τους χωρίς αυτά. Οι ενοχές του είναι μεγάλες μια και σκέφτονται ότι αυτοί είναι η αιτία που θα τους προκαλέσουν τόσο πόνο καθώς δεν γνώριζαν ότι ήταν φορείς αυτής της σπάνιας νόσου.

Όπως δήλωσαν σε συνέντευξή τους, νόμιζαν ότι είχαν την τέλεια οικογένεια και αν ήξεραν ότι τα παιδιά που θα έφερναν στον κόσμο θα υπέφεραν και θα πέθαιναν πρόωρα τότε δεν θα είχαν κάνει ποτέ παιδιά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Stayroyla Papadhmhtrioy

  ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΒΗ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΑΞΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Η 4 ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΡΩΝΟΜΕΙΤΕ ΛΟΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΛΕΙΡΩΝΟΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΣΕ ξ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ 19 ΕΤΩΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ.ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ

  1. avatar andrew

   Καλύτερη ορθογραφία την άλλη φορά, σωστά τα λες πάντως.

 2. avatar Irene Kalaitzi

  Κουράγιο στους γονείς γιατί θα το χρειαστούν όταν θα έρθει η ώρα να βοηθήσουν τα παιδιά τους στις δοκιμασίες που έρχονται.

 3. avatar andrew

  Σημασία έχει αν τα μεγάλωσαν σωστά, όχι αν πέθαναν νωρίς. Αργά ή γρήγορα, θα πέθαιναν.

  1. avatar maria

   Αντρέα, μήπως να καταργήσουμε και τον προγεννητικό έλεγχο, γιατί σημασία έχει η ανατροφή και όχι η ποιότητα ζωής των παιδιών ?

   1. avatar andrew

    Έτερον εκάτερον. Να κάνει η μητέρα προγεννητικό έλεγχο, για τη δική της ασφάλεια και του παιδιού. Αλλά το άρθρο (γιατι για το άρθρο μιλάω εγώ, όχι γενικά κι αόριστα) λέει οτι δεν έκανε, όποτε σε αυτή τη περίπτωση σημασία έχει η σωστή ανατροφή του παιδιού, να γίνει σωστός Χριστιανός, όχι το πότε θα πεθάνει.

  2. avatar Irene Kalaitzi

   Σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις το άρθρο γιατί προφανώς κάτι σου ξέφυγε!!!

   1. avatar andrew

    Το ξαναδιάβασα και ξαναλέω: Σημασία έχει αν τα μεγάλωσαν σωστά, όχι αν πέθαναν νωρίς. Αργά ή γρήγορα, θα πέθαιναν.

    1. avatar pihiloygkos

     Αντρέα, εννοoύν αν κατάλαβες ότι πρόκειται για παιδιά, προφανώς σwστα τα μεγαλώσανε, νομίζουν αξίζει να ζήσουν να δουν τον κόσμο και τα όμορφα του, δεν νομίζεις; εκτός αν τα λες από κακή εμπερία, αλλά και πάλι αξίζουν να ζήσουν

     1. avatar andrew

      Τουλάχιστον δεν είδαν τα άσχημα αυτού του κόσμου. Τώρα όσο για τα ωραία, συμφωνώ. Αλλά μπροστά στο Παράδεισο, τίποτε δεν είναι πιο ωραίο. Αυτό λέω, ελπίζω να ήταν καθαρές οι ψυχούλες τους για να πάνε κοντα στο Θεό.

  3. avatar maria

   τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν???

   1. avatar andrew

    Τα θέλω, εσύ;

 4. avatar aprosdokhtos

  Είναι τραγικό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει