Από τις εμφανίσεις στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που αδιαμφισβήτητα προκάλεσε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την κομψότητα και το στυλ, όσο και για την σοβαρότητα και το σεβασμό που απέπνεε, αυτή της Κέιτ Μίντλετον.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ με την επιλογή της κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της, κερδίζοντας, ίσως, τον τίτλο την πιο καλοντυμένης κυρίας της ημέρας, ενώ σίγουρα η εμφάνισή της θα προστεθεί στη λίστα των εμβληματικών επιλογών σε άλλες κηδείες βασιλικών, όπως εκείνη της πριγκίπισσας Νταϊάνας στην κηδεία της Γκρέις Κέλι το 1982, η οποία επέλεξε ένα ψάθινο καπέλο με ένα μικρό πέπλο, ένα απαλό μαύρο φόρεμα και ένα κολιέ σε σχήμα καρδιάς.

Το μαύρο παλτό, του σχεδιαστή Roland Mouret, με τη λεπτομέρεια του φιόγκου στο ντεκολτέ και το λιτό μικρό μαύρο καπέλο με τη λεπτομέρεια από μαύρο βέλο, συμπληρώθηκαν ιδανικά από εντυπωσιακά κοσμήματα, τα οποία μάλιστα κρύβουν και μία σημειολογία από πίσω τους. Το υπέροχο μαργαριταρένιο κολιέ δεμένο με διαμάντια που επέλεξε η Μίντλετον για να συμπληρώσει την άψογη εμφάνισή της αποτελούν μέρος της συλλογής της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η συγκεκριμένη επιλογή, μάλιστα, αναφέρει η Vogue, αποτελεί κάτι σαν φόρο τιμής για την πεθερά της Δούκισσας, που δεν γνώρισε ποτέ, καθώς και η ίδια η Νταϊάνα το είχε επιλέξει σε κάποιες εμφανίσεις της, όπως στο βασιλικό συμπόσιο στο Hampton Court Palace το 1982.

Με τέσσερις σειρές από μαργαριτάρια και ένα κούμπωμα από διαμάντια, το τσόκερ φέρεται να ήταν δώρο στη βασίλισσα από την ιαπωνική κυβέρνηση και κατασκευάστηκε από τον Garrard, σύμφωνα με το The Court Jeweler.

Στο παρελθόν η βασίλισσα Ελισάβετ το έχει φορέσει κατά την διάρκεια επίσκεψης στο Μπαγκλαντές τη δεκαετία του ’80, ενώ και η ίδια η Μίντλετον το επέλεξε για τον εορτασμό της επετείου των 70 χρόνων γάμου της βασίλισσας με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 2017.

Επίσης, και τα σκουλαρίκια που επέλεξε η Δούκισσα έχουν μια συγκινητική σημασία, καθώς δόθηκαν στη βασίλισσα από τον μονάρχη του Μπαχρέιν ως γαμήλιο δώρο μετά τα γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947.