Κατασκεύασε την Κιβωτό του Νώε

Δείτε την αποκάλυψη της αναπαράστασης του προτύπου της αρχαίας Βαβυλώνας


ΚΟΣΜΟΣ
18:26
12/09/2014
Κατασκεύασε την Κιβωτό του Νώε
1
loading

Οι τόσες αναφορές σε θρησκευτικά κείμενα στην Κιβωτό του Νώε και οι ζωγραφικές «απεικονίσεις» του πως πρέπει να έμοιαζε, έχουν δημιουργήσει σε πολύ κόσμο την περιέργεια. Ιδίως όταν ακούν κάποιους επιστήμονες να αναφέρονται σε «τρελές» μεταβολές των κλιματικών συνθηκών και τις βροχές και τις πλημμύρες να κατακλύζουν αρκετές χώρες παγκοσμίως ανά περιόδους.

Έφτασε η ώρα να λυθούν οι απορίες για το πώς ήταν το κατασκεύασμα του Νώε, καθώς ένας ειδικός του Βρετανικού Μουσείου αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου του για να μελετήσει και στη συνέχεια να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες –βήμα βήμα- για την κατασκευή της πλέον πιστής αναπαράστασης, όπως αναφέρεται στα βρετανικά ΜΜΕ. Μάλιστα, δεν είναι απλά μια απεικόνιση σε χαρτί ή σε υπολογιστή, αλλά κάτι χειροπιαστό και αποτελεί... αποκάλυψη.

Ο Δρ. Ίρβινγκ Φρίνκελ –ερευνητής του τμήματος αρχαιοτήτων της Μεσσοποταμίας- βάσισε το σχέδιο του σε ένα αντίστοιχο από την αρχαία Βαβυλώνα 4.000 χρόνια πριν. Βέβαια, αν και έχει δουλέψει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, αυτό που διαφέρει από τη βιβλική εκδοχή της είναι το μέγεθος, καθώς όπως εξήγησε αν την έφτιαχνε τόσο μεγάλη όσο περιγράφεται με τις σημερινές συνθήκες δε θα μπορούσε να επιπλεύσει στη θάλασσα. Γι’ αυτό το κατασκεύασμα του είναι στο 1/5 του μεγέθους της Κιβωτού του Νώε –και μπορεί να χωρέσει μόνο μερικά ζευγάρια ζώων- με τη θεωρία του να αναφέρει πως ήταν κυκλική και φτιαγμένη κυρίως από καλάμια. Η συγκεκριμένη «ελαφριά» λέμβος-πλοίο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες που αναγράφονται πάνω σε πήλινες πινακίδες από την αρχαία Μεσοποταμία, πλέον το σύγχρονο Ιράκ.

Την πρώτη περιγραφή της Κιβωτού του Νώε την ανακάλυψε σε σφηνοειδή –το πρώτο αντικείμενο γραφής στην ανθρωπότητα- αρκετά χρόνια πριν και εργάστηκε πάνω σε αυτήν επί 20 χρόνια. Εξήγησε λοιπόν, ότι η Κιβωτός ήταν κυκλική και ότι είναι το πρώτο αρχείο που αναφέρει την… ξακουστή πλημμύρα της Βαβυλώνας, η οποία καταγράφηκε αργότερα στη Γένεση.

Μετά από αρκετά χρόνια μελετών λοιπόν, ο Δρ. Φρίνκελ επέβλεψε την κατασκευή του αντιγράφου της Κιβωτού –βασισμένο στην αυθεντική… συνταγή- από μια ομάδα Ινδών. Οι εργασίες διήρκεσαν περισσότερο από τέσσερις μήνες και έλαβαν χώρα στην Κεράλα της νοτιοδυτικής Ινδίας. Μάλιστα, η κατασκευή και όλες οι εργασίες θα προβληθούν σε ντοκιμαντέρ του Channel 4, από το οποίο μπορείτε να πάρετε μια γεύση. 

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…

Η Κιβωτός του Νώε όπως απεικονίζεται σε θρησκευτικά βιβλία.

Το αντίγραφο του Δρ. Φρίνκελ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar dionisakis

    Ο μύθος πάντως του μεγάλου κατακλυσμού υπάρχει σε όλες τις μυθολογίες του κόσμου. Ξεκινά σίγουρα από την βαβυλώνα με πρωταγωνιστή τον Ουτναπιστίμ, από εκεί περνάει στην Γένεση και τους Ισραηλίτες με τον Νωε. Υπάρχουν παρόμοιες διηγήσεις στην Ελληνική μυθολογία, με τους κατακλυσμούς του Ωγύγου και του Δευκαλίωνος, όπως και στην κελτική μυθολογία. Το πιο περίεργο είναι πως παρόμοιες διηγήσεις κατακλυσμού με σωτηρία ανθρώπων μέσα σε μια υπερμεγέθη βάρκα, παρέα με ζώα, υπάρχουν και σε λαούς που ήταν δύσκολο ή αδύνατο να έχουν επικοινωνία με τις παραπάνω παραδόσεις, όπως οι Κινέζοι και οι αυτόχθονες της Αμερικής... και στους 2 αυτούς λαούς υπάρχουν παρόμοιες διηγήσεις....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει