Ένδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν σήμερα σε επιδρομές που εξαπέλυσε η συριακή Πολεμική Αεροπορία σε μια πόλη στη βόρεια Συρία που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Η αεροπορία διεξήγαγε έξι επιδρομές σήμερα εναντίον της αλ Μπαμπ», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Ένδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 τραυματίστηκαν όταν καταδιωκτικά εκτόξευσαν ρουκέτες σε ένα χώρο όπου βρισκόταν πλήθος κόσμου, κοντά στη λαϊκή αγορά της πόλης», νοτιοανατολικά του Χαλεπιού, διευκρίνισε η ΜΚΟ.

Τις τελευταίες ημέρες, το ΙΚ έχει αρχίσει να εγκαταλείπει θέσεις που είχε στην πόλη αυτή, καθώς πολλοί διοικητές των μονάδων του αποφάσισαν να λάβουν μέτρα για να αποφύγουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του συριακού στρατού, αλλά και ενδεχόμενα πλήγματα από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα έτοιμος να διατάξει την πραγματοποίηση πληγμάτων εναντίον του ΙΚ στη Συρία, καθώς και να συνεχιστούν οι επιδρομές στο Ιράκ που διεξάγονται εδώ και έναν μήνα, υποσχόμενος να «καταστρέψει» αυτή την ακραία σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση.