Το Kensal Green είναι ένα από τα παλαιότερα δημόσια νεκροταφεία και το πρώτο από τα νεκροταφεία βικτοριανού τύπου «Magnificent Seven» που χτίστηκαν στα προάστια του Λονδίνου τον 19ο αιώνα.

Το «Magnificent Seven» δημιουργήθηκε το 1832 ως μέρος μιας προσπάθειας μετακίνησης των τάφων από την πόλη του Λονδίνου προς τα προάστια, καθώς υπήρχαν έντονες ανησυχίες για την υγεία των κατοίκων της πόλης με τα υπερφορτωμένα νεκροταφεία στις αυλές των εκκλησιών αλλά και έντονη ανάγκη για οικοδόμηση στην ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη.

Η ταχεία αύξηση του πληθυσμού και το ξέσπασμα της χολέρας στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1830 επιτάχυναν τα σχέδια για μια εναλλακτική λύση στη θέση των μικρών και γεμάτων νεκροταφείων στις εκκλησίες μέσα στην πόλη, με μεγάλα νέα νεκροταφεία στα περίχωρα. Εμπνευσμένα από το μοντέλο που δημιουργήθηκε στο Père Lachaise στο Παρίσι (περίπου το 1804), τα νεκροταφεία- πάρκα του Λονδίνου ξεκίνησαν να σχεδιάζουν ταφικούς χώρους με ελκυστικά τοπία, σκιερά δέντρα και μονοπάτια.

Το νεκροταφείο Kensal Green άνοιξε το 1833 και σήμερα απλώνεται σε μια έκταση 72 στρεμμάτων στο βορειοδυτικό Λονδίνο, που οριοθετείται από τη Harrow Road στα βόρεια, το Ladbroke Grove στα δυτικά, το κανάλι Paddington στα νότια και το Ρωμαιοκαθολικό Κοιμητήριο της Αγίας Μαρίας στα ανατολικά.

Τα νέο νεκροταφείο κέρδισε ιδιαίτερη δημοτικότητα κατά τη βικτοριανή περίοδο, με τα περίτεχνα τελετουργικά γύρω από το θάνατο και το πένθος να κερδίζουν όλο και περισσότερο το κοινό. Μετά την κηδεία του Δούκα του Σάσεξ, έκτου γιου του Γιώργου Γ’, το 1843, και εκείνης της αδελφής του Πριγκίπισσας Σοφίας το 1848, το Kensal Green έγινε ο πιο μοντέρνος χώρος για να ταφεί κανείς στη χώρα, αν όχι σε ολόκληρη την αυτοκρατορία, προσελκύοντας κυριολεκτικά εκατοντάδες αριστοκράτες, πολλές διασημότητες αλλά και φιλόδοξους εκπροσώπους της μεσαίας τάξης.

Πολλές από τις επιτύμβιες στήλες και τα μαυσωλεία εκείνης της περιόδου αποτελούν τεράστια και πλούσια μνημεία, με διαδρόμους όπου μπορούν να περιπλανηθούν οι επισκέπτες.

Ο συντριπτικός αριθμός των θανάτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου οδήγησε σε λιγότερες κηδείες και διακοσμήσεις μνημείων, ενώ η αυξανόμενη δημοτικότητα της αποτέφρωσης έβαλε τέλος στην ακμή του νεκροταφείου- κήπου. Με τη μείωση της δημοτικότητάς του ήρθε μια συνολική παρακμή, ενώ ο εναέριος βομβαρδισμός προκάλεσε κάποια ζημιά κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και μέχρι τη δεκαετία του 1960, το νεκροταφείο έγινε γνωστό για την τρομακτική και την απόκοσμη εικόνα του.

Τις τελευταίες δεκαετίες, εθελοντές βοήθησαν να καθαρίσουν και να αποκαταστήσουν μνημεία και παρεκκλήσια στο Kensal Green, το οποίο έχει τώρα περίπου 140 διατηρητέα κτίρια και μνημεία. Το νεκροταφείο διατηρεί περίπου 65.000 τάφους, και είναι γνωστό ακόμα για τη ρομαντική ατμόσφαιρά του, με υπέργηρα δέντρα και υπέροχα μνημεία κατά μήκος των κατάφυτων μονοπατιών του.