Το χάρο με τα ίδια τους τα μάτια είδαν οι επιβάτες της πτήσης της εταιρείας Europe Airpost από το Σπλιτ στη Ναντ. Ένα πρόβλημα στη μηχανή ήταν αρκετό για να επικρατήσει πανικός στον αέρα.

Πιο πανικοβλημένος από όλους ήταν ο ίδιος ο πιλότος.

Όταν λοιπόν παρουσιάστηκε το πρόβλημα ο πιλότος ανακοίνωσε ότι θα επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση στην Βενετία και μάλιστα αστειεύτηκε λέγοντας ότι οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και την πόλη, κάτι που οι επιβάτες δεν βρήκαν και τόσο αστείο. Τα πράγματα σοβάρεψαν ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με την Daily Mail, όταν ο πιλότος ξαναπήρε τον λόγο και τους είπε να φορέσουν τα σωσίβιά τους και να βγάλουν ό,τι κοσμήματα φορούν.

«Ο πιλότος είπε ότι θα κάνουμε αναγκαστική προσθαλάσσωση και μας προειδοποίησε ότι μπορεί να γίνει έκρηξη. Όλοι πανικοβλήθηκαν, ακόμα και το πλήρωμα! Ένας αεροσυνοδός ήταν σε κατάσταση απόλυτου πανικού και ένας άλλος ήταν χλωμός και αμίλητος» είπε ένας από τους επιβάτες.

Και συνέχισε: «Ο πιλότος ξαναπήρε τον λόγο έκλαιγε! Είπε ότι έχουμε 6 λεπτά πριν να συντριβούμε αλλά ότι δεν έπρεπε να πανικοβληθούμε. Όλοι φώναζαν, ακόμα και το πλήρωμα της καμπίνας. Άλλοι ούρλιαζαν και άλλοι λιποθύμησαν. Κάποιοι παρέμεναν ήσυχοι και προσεύχονταν».

Μετά από αρκετά λεπτά απόλυτου πανικού το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο χωρίς να τραυματισθεί κανείς.

Η εταιρεία Europe Airpost παραδέχθηκε ότι επικράτησε πανικός αλλά επέμεινε ότι προέκυψε ένα μηχανικό πρόβλημα αλλά δεν διακινδύνευσε λεπτό η ασφάλεια των επιβατών.