O 21χρονος γιος του αμφιλεγόμενου ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ συνελήφθη για ένα περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα το 2018 και περιλαμβάνει σεξουαλική επίθεση σε ένα 16χρονο κορίτσι στο σπίτι του πατέρα του.

Ο Λουκ Ντέιβιντ Άρμστρονγκ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2018, έπειτα από πάρτι στο Όστιν του Τέξας, όταν ο Λουκ ήταν 18 χρονών. Το φερόμενο ως θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο δικηγόρος των Άρμστρονγκ, Randy Leavitt, αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας πως το σεξ μεταξύ του πελάτη του και του θύματος ήταν συναινετικό. Είπε μάλιστα πως ο 18χρονος τότε Λουκ και η 16χρονη διατηρούσαν ερωτική σχέση για μήνες.

«Αυτές οι κατηγορίες δεν θα έπρεπε να έχουν διατυπωθεί και σίγουρα όχι τρία χρόνια αργότερα», είπε ο δικηγόρος για το γεγονός ότι το θύμα περίμενε 1,5 χρόνο για να καταθέσει στην αστυνομία.

Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη, χωρίς μάλιστα χρηματική εγγύηση.

Το θύμα είπε στην αστυνομία ότι ζήτησε από τον νεαρό να πάει να την πάρει από ένα πάρτι επειδή είχε μεθύσει. Δεν θυμάται πώς βρέθηκαν στο σπίτι του πατέρα του Λουκ, καθώς όταν ξύπνησε ήταν σε έναν καναπέ και τον έβλεπε να της επιτίθεται σεξουαλικά.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Λουκ επιβεβαίωσε την επίθεσή του στο θύμα σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο 49χρονος πατέρας του δεν έχει πάρει θέση για το γεγονός…