Η περίεργη ανάρτηση «; l ;; gmlxzssaw,» που είδαν χρήστες του διαδικτύου την Κυριακή (28/03) στον επίσημο λογαριασμό της Αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης που είναι υπεύθυνη για τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρου του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ (Stratcom), προκάλεσε σύγχυση. Λίγα μετά το tweet διαγράφηκε, για να ακολουθήσει μεγαλύτερο μυστήριο.

Κωδικοί πυρηνικών όπλων; Χακάρισμα του Πενταγώνου; Συνομωσία; Το σιβυλλικό tweet, αποτελούμενο από σημεία στίξης και μια ακατανόητη διαδοχή γραμμάτων, αποτέλεσε πεδίο έρευνας και δεδομένης απορίας.

Ωστόσο, προς δυσαρέσκεια των οπαδών της κρυπτογραφίας, η μυστηριώδης ανάρτηση ήταν απλώς μια ασυναρτησία, γραμμένη από ένα παιδί που άρπαξε το λογαριασμό Twitter του Στρατού για λίγα λεπτά, ανέφερε η Stratcom σε δημοσιογράφο του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης Dot Daily Dot.

«Ο υπεύθυνος για το Twitter της Στρατηγικής Διοίκησης, κατά τη διάρκεια τηλεργασίας, άφησε τον λογαριασμό ανοικτό και χωρίς επίβλεψη για λίγα λεπτά. Το μικρό παιδί του εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και άρχισε να παίζει με το πληκτρολόγιο και, δυστυχώς, και χωρίς να το συνειδητοποιήσει, δημοσίευσε το tweet», ανέφερε ένας επρόσωπος της Stratcom σε σχετική ανακοίνωση, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν συνέβη απολύτως τίποτα κακό, που σημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του λογαριασμού μας στο Twitter», πρόσθεσε ο ίδιος.

TAGS