Ο Έλτον Τζον κατηγορεί για υποκρισία το Βατικανό, μετά την ανακοίνωση ότι «η Καθολική εκκλησία δεν μπορεί να ευλογεί τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς ο Θεός δεν ευλογεί την αμαρτία».

Ο Βρετανός μουσικός χαρακτηρίζει «υποκριτική» τη στάση του Βατικανού, επισημαίνοντας ότι η Αγία Έδρα επένδυσε «εκατομμύρια» στην ταινία για τη ζωή του, το «Rocketman», αναφέρει ο Guardian.

«Πώς μπορεί το Βατικανό να αρνείται να ευλογήσει τους γάμους ομοφυλόφιλων επειδή είναι αμαρτία αλλά να βγάζει τεράστιο κέρδος από την επένδυση εκατομμυρίων που έκανε το ίδιο στο “Rocketman”, μια ταινία που διακηρύττει ότι βρήκα την ευτυχία με τον γάμο μου με τον Ντέιβιντ [Φέρνις, τον σύζυγό του];», έγραψε στο Instagram ο Έλτον Τζον, συμπεριλαμβάνοντας φωτογραφίες δημοσιευμάτων από τη ανακοίνωση γραφείου του Βατικανού αλλά και παλαιότερων, για την επένδυση του Βατικανού στην ταινία του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera, το Βατικανό, μέσω ενός fund είχε διαθέσει πάνω από 4 εκατομμύρια στη χρηματοδότηση ταινιών όπως το “Men in Black” και την βιογραφία του Έλτον Τζον», μια πληροφορία που το Βατικανό δεν έχει διαψεύσει, αλλά ούτε έχει επιβεβαιώσει.

Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα, το Βατικανό εξέδωσε ανακοίνωση με αρνητική απάντηση στο ερώτημα για το αν μπορούν ιερείς να ευλογήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου. Σύμφωνα με το διάταγμα, η ευλογία αυτών των ζευγαριών «δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη», ενώ σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρηθεί ότι οι ομόφυλες σχέσεις είναι με οποιονδήποτε τρόπο παρόμοιες, ή στο ελάχιστο αναλογικές με το σχέδιο του Θεού για τον γάμο και την οικογένεια».

Μεταξύ άλλων το διάταγμα σημειώνει ότι ο Θεός «δεν ευλογεί και ούτε μπορεί να ευλογήσει την αμαρτία», όπως και ότι «ευλογεί τον αμαρτωλό, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει ότι είναι μέρος του σχεδίου του για την αγάπη και να επιτρέψει να τον αλλάξει».