Σχεδόν 24.500 κρούσματα του νέου κορονοϊού κατέγραψαν οι αρχές στην Ινδία, που παραμένουν πάνω από τα 20.000 για έκτη συνεχόμενη μέρα.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό φτάνει τους 11.409.831.

Παράλληλα, οι θάνατοι ακόμη 131 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 158.856 νεκρούς.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι αρχές αποφάσισαν να επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, καθώς εκφράζονται φόβοι περί επαπειλούμενου νέου κύματος στο κράτος που καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι θεωρεί ότι οι συναθροίσεις και το ότι πολλοί δεν εφαρμόζουν τη σύσταση για τη χρήση μάσκας είναι οι κυριότεροι παράγοντες που εξηγούν την αύξηση των κρουσμάτων, όχι τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού.

Οι αρχές στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα, που πλήττεται περισσότερο, έδωσαν εντολή χθες οι κινηματογράφοι, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια να μειώσουν στο μισό τον αριθμό των ανθρώπων που υποδέχονται μέχρι το τέλος του Μαρτίου, καθώς και να μειωθεί η προσέλευση κόσμου σε γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Έχουν επιβάλλει lockdowns σε κάποιες περιοχές.

Στο ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ (δυτικά), αποφασίστηκε να μην επιτρέπεται η προσέλευση θεατών σε διεθνείς αγώνες κρίκετ, όπως αυτός ανάμεσα στην Ινδία και στην Αγγλία, μετά την έξαρση της πανδημίας.

Στα πρώτα ματς ήταν παρόντες δεκάδες χιλιάδες θεατές, ο ένας πλάι στον άλλο, καθιστοί και όρθιοι, με ελάχιστους να φορούν μάσκες.

Η επίμονη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχίζεται. Η Ινδία έχει εμβολιάσει μέχρι στιγμής περίπου 26 εκατ. ανθρώπους για τον νέο κορονοϊό από τα μέσα του Ιανουαρίου και σκοπεύει να έχει εμβολιάσει 300 εκατ. από το 1,35 δισεκ. των κατοίκων της μέχρι τον Αύγουστο.