Ένας καρχαρίας-τίγρης που ζυγίζει 394,5 κιλά αλιεύθηκε στα ανοιχτά των ακτών του Σίδνεϊ, από τον καπετάνιο Πολ Μπάρνινγκ και το πλήρωμα του πλοίου Dark Horse, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Οι ψαράδες χρειάστηκαν περισσότερα από 45 λεπτά για να βγάλουν από τα δίχτυα τους τον θανατηφόρο καρχαρία, πριν τον ανεβάσουν στο σκάφος και τον μεταφέρουν στην ακτή για να ζυγιστεί στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Οι καρχαρίες-τίγρεις δεν απειλούνται, αλλά η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης τους έχει αναφέρει ως «σχεδόν απειλούμενο είδος».

Ένας ψαράς αναψυχής στη Νέα Νότια Ουαλία επιτρέπεται να έχει μόνο έναν καρχαρία-τίγρη στα καθημερινά του αλιεύματα. Το είδος αυτό ζει σε όλη την Αυστραλία, μπορεί να φτάσει σε 7,62 μέτρα σε μήκος και ζυγίζει περισσότερο από από 800 κιλά.

Θεωρείται το δεύτερο πιο απειλητικό είδος καρχαρία για τον άνθρωπο μετά τους μεγάλους λευκούς, με την πιο πρόσφατη θανατηφόρα συνάντηση να λαμβάνει χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο 59χρονος Τσαρλς Τσερνομπόρι σκοτώθηκε στο Cable Beach της Δυτικής Αυστραλίας.