Σε… άγνωστο μέρος μεταφέρθηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πλέον δεν εκτίει την ποινή του στις φυλακές «Ματρόσκαγια Τισινά» της Μόσχας. Αυτό ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο δικηγόρος του επικριτή του Κρεμλίνου, Βαντίμ Κόμπζεφ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Φυσικά δεν γνωρίζουμε (που τον πηγαίνουν). Θα μπορούσαν να το κάνουν. Έχουμε ήδη μιλήσει γι’ αυτό, ότι στη Μόσχα εφαρμόζεται πλέον η ακόλουθη πρακτική: στέλνουν τον κόσμο να εκτίσει την ποινή του, χωρίς να περιμένουν να τεθεί σε ισχύ η απόφαση, χωρίς να περιμένουν καν την υποβολή της έφεσης», δήλωσε ο Κόμπζεφ στην εφημερίδα Novaya Gazeta, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, η συνήγορος υπεράσπισης του Ναβάλνι, Όλγκα Μιχαήλοβα, δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε σε πιο σωφρονιστικό ίδρυμα μεταφέρεται ο πελάτης της. «Μας ειδοποιήσαν ότι ο Ναβάλνι αναχώρησε από το κέντρο κράτησης, αλλά δεν μας είπαν προς ποια κατεύθυνση».

«Περιμένουμε ότι μόλις φθάσει, θα ενημερώσουν τους συγγενείς του», δήλωσε στο πρακτορείο TASS η Μιχαήλοβα, δηλώνοντας ότι η τόσο βιαστική μεταφορά του από την απομόνωση παραβιάζει την υπάρχουσα πρακτική.