Πέταξε τα ξυραφάκια στα σκουπίδια και για πρώτη φορά – μετά από χρόνια bullying και αποτριχώσεων – η Esther Calixte-Bea αποφάσισε να αφήσει τις τρίχες στο στήθος της να μεγαλώσουν. Τώρα, όπως λέει, νιώθει πιο σέξι από ποτέ.

«Δεν θέλω οι τρίχες να αποτελούν πια εμπόδιο», σημειώνει η 24χρονη από το Μόντρεαλ του Καναδά. «Έπρεπε να περάσει σχεδόν όλη μου τη ζωή για να αποδεχτώ το σώμα μου και τα ποια είμαι».

Η Calixte-Bea κατάγεται από τη φυλή Wè στην Ακτή Ελεφαντοστού στην Αφρική και εξηγεί: «Οι γυναίκες την εποχή της προγιαγιάς μου είχαν πολλές τρίχες και τις θεωρούσαν όμορφες. Δεν υπάρχει ιατρική εξήγηση για τις τρίχες μου, απλώς έχω πολλές τρίχες».

Επί χρόνια, η νεαρή γυναίκα αισθανόταν εξαιρετικά ανασφαλής και θλιμμένη, ακόμη και με τάσεις αυτοκτονίας κάποιες φορές. «Ξυριζόμουν με μανία στο σχολείο για να βεβαιωθώ ότι κανείς δεν θα δει το τριχωτό στήθος μου». Η αφαίρεσή τους – ειδικά η αποτρίχωση – ήταν «εξαιρετικά οδυνηρή».

Τον Μάιο του 2020, είπε «φτάνει». Πέταξε τα ξυραφάκια και άρχισε να υιοθετεί τη φυσική της εμφάνιση. «Έπρεπε να πιέζω τον εαυτό μου στην αρχή να βγω έξω με σορτσάκι και τρίχες στα πόδια». Λίγες εβδομάδες αργότερα άρχισε να νιώθει καλύτερα.

«Είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Αισθάνομαι πιο σέξι από ποτέ και πιο άνετα από ποτέ στο σώμα μου», λέει. Μάλιστα, έχει δεχτεί χιλιάδες μηνύματα από γυναίκες από όλο τον κόσμο που της λένε πως δεν είναι μόνη της σε αυτό.