Τρομοκρατική επίθεση φοβούνται οι αρχές της Νορβηγίας

Το Όσλο ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας


ΚΟΣΜΟΣ
14:38
24/07/2014
Τρομοκρατική επίθεση φοβούνται οι αρχές της Νορβηγίας
1
loading

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε η Νορβηγία, ύστερα από πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανή επικείμενη «τρομοκρατική επίθεση» στο έδαφός της από ένοπλους ισλαμιστές οι οποίοι έχουν πολεμήσει στη Συρία.

Η υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού της αστυνομίας (PST) «έλαβε πρόσφατα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένοπλη ισλαμιστική ομάδα που έχει διασυνδέσεις με εξτρεμιστές ισλαμιστές στη Συρία ενδεχομένως σχεδιάζει τρομοκρατική ενέργεια στη Νορβηγία, ίσως εντός των προσεχών ημερών», δήλωσε η επικεφαλής της Μπενεντίκτε Μπγιόνρλαντ σε συνέντευξη Τύπου.

Η απειλή «δεν προσδιορίζεται», αλλά κρίνεται «αξιόπιστη», τόνισε η Μπγιόνρλαντ: ούτε ο ενδεχόμενος στόχος, ούτε η ταυτότητα των φερόμενων δραστών της επίθεσης, ούτε ο τόπος όπου βρίσκονται είναι γνωστά, πρόσθεσε. «Ενδεχομένως σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την επίθεση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως σε λίγες ημέρες. Αλλά δεν γνωρίζουμε πώς, πότε και με ποιόν τρόπο».

Οι αρχές ανακοίνωσαν την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας με αυξημένη αστυνομική παρουσία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, την ανάκληση δημοσίων υπαλλήλων από τις διακοπές τους, ενώ έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας αεροπορικά μέσα.

Στην ετήσια έκθεση αξιολόγησης που παρουσίασε νωρίτερα φέτος, η PST έκρινε ότι το επίπεδο των απειλών κατά της Νορβηγίας έχει αυξηθεί λόγω της σύγκρουσης στη Συρία.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, περίπου 40 με 50 πρόσωπα που έχουν δεσμούς με τη Νορβηγία πολέμησαν ή πολεμούν στη Συρία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar punk-metalboy

    Η μονη λυση ειναι να δημιουργηθουν εκατομυριες αντιμουσουλμανικες οργανωσεις [...] τους ισλαμιστες,και να προστετεψουν ολους τους μη μουσουλμανους,για να δουμε γαλήνη,αντε γιατι τα αποβρασματα του ισλαμ μας δημιουργησαν μεγάλη αγανάκτηση και κατάθλιψη,η λυση χρυση αυγη,και τερμα τα τζιχαντ και οι απειλες[...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει