Ο διάδοχος του θρόνου στη Μεγάλη Βρετανία, πρίγκιπας Κάρολος, και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, έκαναν σήμερα (10/02) την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, το Κλάρενς Χάουζ.

Ο 72χρονος ακολούθησε το παράδειγμα της μητέρας του, της 94χρονης βασίλισσας Ελισάβετ και του 99χρονου συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, που έκαναν το εμβόλιο τον Ιανουάριο, και έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου που πλέον χορηγείται σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

«Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης έκαναν τα πρώτα τους εμβόλια κατά της COVID-19», ανέφερε το Κλάρενς Χάουζ σε σύντομη ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζει πότε ακριβώς εμβολιάστηκε ο Κάρολος και η 73χρονη σύζυγός του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρίγκιπας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας πέρυσι τον Μάρτιο αλλά δήλωσε πως ήταν τυχερός καθώς εμφάνισε μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα και η υγεία του αποκαταστάθηκε.

Έως τώρα η Μεγάλη Βρετανία έχει χορηγήσει εμβόλια σε περίπου 13 εκατ. ανθρώπους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην κατοικία του στη δυτική Αγγλία, ο Κάρολος είχε δηλώσει ότι ήταν «πολύ χαμηλά στην λίστα» για ένα εμβόλιο αλλά ότι «σίγουρα» θα το έκανε.

Συνήθως η βασιλική οικογένεια αρνείται να δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τέτοια ζητήματα υγείας, λέγοντας ότι αποτελούν προσωπικό ζήτημα, ωστόσο ο Κάρολος και η Καμίλα αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τον εμβολιασμό τους προκειμένου να αποφύγουν τις όποιες εικασίες.