Η Καμάλα Χάρις έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ, καθώς έγινε η πρώτη μαύρη και Ασιάτισσα που ανέλαβε τα καθήκοντα της αντιπροέδρου της χώρας. Το πρόσωπό της έχει εμπνεύσει αρκετό κόσμο και όπως φαίνεται, αυτό συνέβη και σε καλλιτέχνες.

Πρόκειται για ένα γλυπτό του Ελβετού καλλιτέχνη, Σιμόν Μπέργκερ (Simon Berger), το οποίο εγκαταστάθηκε από το National Women History’s Museum και το δίκτυο Chief μπροστά από το «Λίνκολν Σέντερ» της Ουάσινγκτον. Είναι κατασκευασμένο από θρυμματισμένο γυαλί, συμβολίζοντας τον θρυμματισμό της υάλινης οροφής, ευθεία αναφορά στην αγγλική έκφραση «shattering of the glass ceiling» , που εμποδίζει γυναίκες να ανέλθουν σε θέσεις εξουσίας.

«Η εκπροσώπηση έχει σημασία, ειδικά στην κάλπη, και η ορκωμοσία της Καμάλα Χάρις, ως πρώτης γυναίκας και πρώτης έγχρωμης γυναίκας να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι στιγμή-ορόσημο στην ιστορία της Αμερικής» τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του National Women History’s Museum, Χόλι Χότσνερ (Holly Hotchner).

Ο Μπέργκερ εξέλιξε τη μοναδική του τεχνική θρυμματισμού γυαλιού το 2016, όταν άρχισε να κτυπά με σφυρί επίπεδα γυαλιού για να δημιουργήσει ρωγμές, οι οποίες από απόσταση δημιουργούν αναγνωρίσιμες εικόνες. Βάσισε το πορτρέτο της Χάρις, στο οποίο έδωσε τον τίτλο «Glass Ceiling Breaker», σε φωτογραφία της από τη φωτογράφο Celeste Sloman.

Το μουσείο επιστράτευσε το νεοϋρκέζικο γραφείο BBH New York και την εταιρεία παραγωγών «m ss ng p eces» για το σκηνικό της εγκατάστασης, η οποία ως το βράδι του περασμένου Σαββάτου εκτίθετο με φόντο τη λιμνούλα του National Mall και το Washington Monument.