Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι μια νέα αμερικανική στάση στον πόλεμο της Υεμένης μπορεί να είναι “ένα βήμα προς τη διόρθωση λαθών του παρελθόντος”, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα ότι η Ουάσινγκτον τερματίζει την υποστήριξή της στην υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτική εκστρατεία στην Υεμένη.

«Η διακοπή της υποστήριξης … στον σαουδαραβικό συνασπισμό, αν δεν είναι πολιτικός ελιγμός, θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τη διόρθωση λαθών του παρελθόντος”» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, τον οποίο επικαλούνται κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πόλεμος που διαρκεί περισσότερο από έξι χρόνια, και θεωρείται ευρέως ως μια σύγκρουση δι’ αντιπροσώπου μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, “πρέπει να τελειώσει”.

Όρισε επίσης τον βετεράνο Αμερικανό διπλωμάτη Τίμοθι Λένιντερνγκ ως ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Υεμένη σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της αμερικανικής διπλωματίας για τον τερματισμό του πόλεμου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.