Απογοητεύτηκαν και οι ίδιοι οι επιστήμονες με την τροπή που πήρε η κατάσταση της υγείας του «μωρού του Μισισσιπή».

Πρόκειται για ένα αγοράκι που σήμερα είναι 4 ετών και είχε γεννηθεί πρόωρα το 2010 σε μια κλινική του Μισισιπή, με τη μητέρα του να είναι φορέας του ιού HIV. Στην αρχή του είχαν χορηγήσει θεραπεία για 18 μήνες και στη συνέχεια σταμάτησε τη λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων. Στο διάστημα αυτό υποβαλλόταν τακτικά σε αιματολογικό έλεγχο κατά τον οποίο ο ιός δεν εντοπιζόταν.

Οι γιατροί πίστευαν ότι το παιδάκι είχε θεραπευτεί από τον ιό HIV -που προκαλεί το AIDS- αλλά τελικά εκείνο διέψευσε τις ελπίδες τους καθώς διαπιστώθηκε ότι πλέον, αφού σταμάτησε την αγωγή που λάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα, φέρει ανιχνεύσιμα επίπεδα του ιού.

Η περίπτωση του παιδιού αυτού, που έγινε γνωστό ως «Το μωρό του Μισισιπή», είχε δημοσιευτεί στην επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine πέρσι, αφού οι γιατροί είχαν παρακολουθήσει για αρκετούς μήνες την εξέλιξη της υγείας του.

«Ασφαλώς, είναι μια απογοητευτική τροπή για αυτό το μικρό παιδί, για το ιατρικό προσωπικό που ασχολήθηκε με τη φροντίδα του και για την ερευνητική κοινότητα», δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φαούτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID) του Μέριλαντ.