Πάνω από 25.000 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία, με τον συνολικό αριθμό τους να πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια και να φτάνει τα 1.978.590, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα η χώρα κατέγραψε θλιβερό ρεκόρ θανάτων μέσα σε μία μέρα, με 1.244 ασθενείς με covid-19 να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα φτάνει πλέον τους 43.881.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ ο αριθμός αυτός θανάτων σε μια ημέρα είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ως εδώ αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτεια της Γερμανίας.

Αναφορικά με τη συζήτηση για τον εμβολιασμό, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού για τον νέο κορονοϊό τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών, μετά τη δημόσια πρόταση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 58,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η πρόταση του κ. Σέντερ είναι «καλή» ή «μάλλον καλή», ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 34,7%.